2020. október 22. csütörtök Előd

Pénzcentrum fórum

Drága a fenét! Ezt sokan nem tudják a villanyautókról (3)

Tulajdonos: kosapeve, létrehozva: 2020. szeptember 11., péntek 15:30

Kapcsolódó cikk itt...

alibenkuka, 2020. szeptember 12., szombat 20:14

"...ingyen parkolás, különféle adókedvezmények, olcsóbb üzemanyag, és még sorolhatnám." - Hát jobb, ha nem sorolod, mert én már az olcsóbb üzemanyagnál problémát látok, nevezetesen azt, hogy ez egyszerűen hazugság! Nincsen olyan elektromos autó jelenleg a piacon, amelyik olcsóbban jönnek ki 20 Ft/km fogyasztásnál! Márpedig az én benzines autóm kevesebb, mint 20 Ft/km költségből kijön és egy tankkal elmegyek akár 1000 km-t is! És ha valaki egy ilyen autót vesz használtan, az megússza pár százezer forintból. Ja, és nem szükséges vele minden nap menni az aksi használat miatt, akár több hétig is állhat az autó, ha épp nincs rá szükség, semmi baja nem lesz, mert amikor kell azonnal indítható.

Válasz erre | Előzmény

Papuska19, 2020. szeptember 12., szombat 0:11

Az egész elektromos autózás egy felkapott dolog, csak épp nem a megoldás. Ha az autóparkunk 20% lenne elektromos meghajtású, akkor az elektromos hálózattal komoly gondok lennének.
Arra a célra, hogy városban vagy az agglomerációban illetve onnan be a városba és vissza , arra ok, de ha vidékre akar járni (nyaralni, kirándulni) akkor kell egy hagyományos vagy hibrid autó, amivel neki lehet vágni pl. Budapest - Balaton péntek délutáni csúcs útvonalnak. Az sem igaz, hogy egy normális autó annyiba kerül mint egy elektromos - bár tény, hogy jelentősen emelkedtek az árak, de az árkülönbözetből egy pár évig, egy középkategóriájú autóval jó pár évig el lehet közlekedni.
Az importőrök szeretik a felszerelt autók árát a konkurencia felszerelt autóival hasonlítani - ez így fair, csak éppen ha nem kell 150 LE motorú, fűtött kormányú stb. autó, akkor már nem jó a hasonlítás, mert az jóval olcsóbb. És ekkor az árkülönbözet azonnal megnő - még ha nem is éppen Sanderot vásárolunk.

Válasz erre | Előzmény

kosapeve, 2020. szeptember 11., péntek 15:30

Úgy tűnik, hogy a szerző nem ismeri az árakat!!!!
A legolcsóbb elektromos autó a Smart (ami egyébként egy hulladék), bőven 5 millió felett! (Ha van támogatás!!!)
Dacia Sanderot pedig már kapok 3 millióért. A különbözetből min. 10 évig elautózok !!!, s nincs hatótávpara!!! Ja és a Smart tud max 120 km-t . Az első komolyan vehető autó a Renault Zoe 8 millióért!!!! (A VW e-up-ról nem beszélek, mert gyakorlatilag rendelhetetlen, s egyébként az is 5,5 millió körül van.) Itt már 5 millió Ft a különbség. Miről beszélünk? Szerintem az emberek nem hülyék... Pontosan tudják, hogy gazdaságilag neméri meg. S akkor még arról nem is beszéltünk, hogy 10 év múlva (rendes használat évi 20000 km) a Zoé valószínűleg kevesebbet fog érni még a Sandérónál is, mert az akksija már nem fog működni, viszont a Sanderó még menni fog. (Bár a turbós nem biztos.)

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS