2021. január 24. vasárnap Timót

Pénzcentrum fórum

Boncasztalon a feminista társasjáték: többet árt, mint használ? (3)

Tulajdonos: Joe36, létrehozva: 2020. október 17., szombat 10:33

Kapcsolódó cikk itt...

Olasz_Bazsa, 2020. október 17., szombat 12:02

Folytatás:
Nemek közötti bérkülönmbség márpedig nem létezik.

- Ha elmész bármelyik órabér elszámolású melóhelyre, sehol sincsen külön női órabér és külön férfi órabér.
- Ha közalkalmazott vagy például, a közalkalmazotti bértáblában nincs külön férfi béroszlop és női béroszlop. Ugyanabban a beosztásban ugyanannyi pénz jár mindkét nemnek.
- Ha például vállalkozó vagy, a NAV -nál nincs külön férfi adókulcs és női adókulcs. A megtermelt eredményből mindkét nemnek ugyanannyi eredménye marad meg adózás után.

Nemigen van már olyan bugyuta ember, akit be lehet hülyíteni ebbe a bérkülönmbség hisztibe. Teljesen felesleges cikk volt.

Válasz erre | Előzmény

Olasz_Bazsa, 2020. október 17., szombat 11:47

Kiegészíteném még azzal az orbitális tévedéssel, amibe rendszeresen bele lehet futni a női - férfi fizetés összehasonlításnál:
Nemes egyszerűséggel össze szokták hasonlítani az összes nő munkavállaló átlagbérét az összes férfi munkavállaló átlagbérével. Utána lengetik a vörös posztót, hogy a férfiak több pénzt keresnek. Csakhogy (szándékosan) elsiklanak azon tény felett, hogy a nehéz és a veszélyes munkákat szinte kivétel nélkül férfiak végzik el, ami után természetszerűen több pénz is jár. Többek között ezért is tök felesleges összehasonlítgatni a nemenkénti átlagkeresetet.

Válasz erre | Előzmény

Joe36, 2020. október 17., szombat 10:33

Kapitalizmus van. E cikk ismét a hazugság a tódításnak ad teret. Mivel kapitalista tulajdonos a leírtak a cikkben írtak szerint a nőnek kevesebbet ad vagy is kell adnia akkor miért alkalmazna férfit magasabb bérért ? Aki a cikk szerint több fizut kap ? Ugyan már ! Kapitalista tulaj nem hülye. Ha kevesebbet kell adnia akkor kevesebbet ad. Vagy is nőt alkalmaz ugyan oda. Kapitalista nem ellensége magának . Tehát a cikk baromság. Ahol férfit alkalmaz és megfizeti az azért van mert nő nem jelentkezett oda. Ebből adódóan össze nem vethető a fizu. Hisz logikus , ha egy melóhelyre jelentkezik férfi is meg nő is akkor a cikk szerint az alacsonyabb áron vállalót alkalmazza. Ebből adódóan nincs összehasonlítási alap. A cikk kurva nagy hazugság ismét az elnyomitt nők oldalán azaz feminista hazugság. Szemenszedett Marxi -Lenini sumákság.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS