2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Pénzcentrum fórum

Bő 40 napig várakoztak: ennyi magyar nyugdíjast érintett a késve utalás (12)

Tulajdonos: laikus59, létrehozva: 2019. január 13., vasárnap 9:50

Kapcsolódó cikk itt...

Joco-2, 2019. január 15., kedd 20:57

Ott a pont "remete". Aki mást mond az vak és az is akar maradni. És ezt nem azért írtam, mert elvakult vagyok. Frászt. Csak éltem az előző rendszerek alatt is. Látom a különbséget 74 évemmel. Persze lehetne erről hosszan beszélgetni, de minek.

Válasz erre | Előzmény

remete53, 2019. január 15., kedd 16:57

Gyula! Megetettek a hatásvadász címmel és erre elerezstetted a mantrát!
Sajnállak, hogy egy megkeseredett ember lettél és mindenről a nyomorúság/od jut eszedbe.
Ne az EU-s pénzek sorsával foglalkozz, mert azt bármelyik regnáló hatalom megkurtítaná, hanem az ország helyzetével.
Ami, ha tetszik, ha nem jó,de persze természetesen lehetne jobb is. GDP, államadóság, jegybanki alapkamat, munkabérek, foglalkoztatottság a varázsszavak.
A nyögdíjasok, nem hogy le lennének szarva, hanem fényesre van nyalva, mert meghatározó szavazóbázis.
A gerincről persze lehet polemizálni, de minek, ha van nekünk Flettó, Hadházy, Bernike,Karácsony Geri stb. ezért inkább hagyjuk, hogy hihesse mindenki ő gerinces.

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2019. január 15., kedd 13:17

TSÓKOLOM,A BOLTI DOLGOZÓK,AKKOR JÁRNÁNAK JÓL,HA VASÁRNAP ŐK IS A CSALÁDJUKKAL LENNÉNEK! VÁLTOZATLAN JÖVEDELEM MELLETT. AZÉRT,MERT EGYESEKNÉL KÉSIK A NYUGDÍJ,ATTÓL MÉG NINCS PANGÁS! AKIKNÉL KÉSETT,AZOK LEHET,HOGY NEM JÖTTEK,DE A TÖBBSÉG ,IGEN. EGYÉBKÉNT PEDIG,SZINTE MINDEN NYUGDÍJASNAK AZÉRT 10-20000 FORINTJA VAN OTTHON ,DUGIBAN. AZT MOST ELŐVETTÉK. AMENNYIBEN TEKETÓRIA LÁTOTT VOLNA ÉLELMISZER ÜZLETET BELÜLRŐL,AKKOR SZEMÉLYESEN IS TAPASZTALHATTA VOLNA! GYAKORLATBAN.ELMÉLETET,LÁSD FELJEBB! PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

GROF14, 2019. január 14., hétfő 8:10

A sok magyarázkodás és félremagyarázás helyett, ennyit kellett volna mondaniuk: BOCSÁNAT, ezt elrontottuk!
De ez a hatalom még a szolgáinak sem engedi meg, hogy bocsánatot kérjenek s ezzel elismerjék, hogy nem tévedhetetlenek!?

Válasz erre | Előzmény

gyulavarga, 2019. január 14., hétfő 1:23

Drága Szilvike49. Nem az baj, hogy a kritikák elveszítik hatékonyságukat, A baj az egyrészt, hogy az illetékesek fittyet hánynak rá, másrészt legfőképpen az, hogy a nyugdíjak évről évre veszítenek vásárló erejükből és az érintettek egyik, napról a másikra élnek. Miközben a Tiborcok kontroll és következmény nélkül lenyúlják az eus pénzeket. A nyugger pedig le van sz...va. Ez a nagy baj és egy ilyen technikai hibának nincs következménye. Hogyan is lenne, ha ködösítenek. Mi az, hogy technikai hiba. Hazugság. A technikai hiba az, ha leáll a számítógépes rendszer. Ilyen viszont nem történt. Valaki hibázott, de ezek a gerinces potentátok arra sem képesek, hogy beismerjék, ha hibáztak. Ennyi

Válasz erre | Előzmény

teketoria, 2019. január 13., vasárnap 19:54

Örüljön az aki olyan a helyzete, hogy nem kell hisztiznie, mert későn kapja meg a nyugdiját. Szociális érzékenysége "O". Nem az érintettek, a kiszolgáltatottak mellé állnak, hanem azokat mentegetik akik vétettek. Vajon jár-e kamat annak aki csak 14.-én veheti fel a járandóságát? Viszont jól jártak a bolti dolgozók, mert pangás volt. Arra is kiváncsi lennék, hogy lesz-e bocsánatkérés, vagy ilyesmi a csupa diplomás ügyintézőtől?

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2019. január 13., vasárnap 19:04

A KIFIZETŐNEK IGEN,MERT ELEKTRONIKUSAN,KISEBB A KÖLTSÉG,MINT A POSTÁT IS FIZETNI. TOVÁBBÁ,A DÁTUM,TEHÁT A 40 NAP STIMMELHET. CSAKHOGY EGYÉBKÉNT IS 28-32 NAP. FÜGGŐEN ATTÓL,HOGY A 12.-E, MILYEN NAPRA ESIK. SZEMÉLY SZERINT,NEM TUDOM,HOGY MIKOR VOLT AZ UTALÁS? AZT TUDOM,HOGY MA ,OLYAN 17 ÓRA KÖRÜL,BIZTOSAN A SZÁMLÁMON VOLT. EGYÉBKÉNT PEDIG VAN KÖZÉPÚT. BANKBA IS,CIHÁBA IS TEGYÜNK EGY KIS JÓ MAGYAR FORINTOT. PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2019. január 13., vasárnap 18:56

TSÓKOLOM,NEM TELJESEN. UGYANIS AZ 500 FORINTOSOK CSERÉJE VAN SORON. VALÓBAN,A 10000 FORINTOSOKÉ IS,DE MAJD. TALÁN MÉG EBBEN AZ ÉVBEN,DE NEM MOST! TOVÁBBÁ,MILYENKOR MÁSZKÁLNAK NAGY SUMMÁKKAL? AMENNYIBEN EZ ÚJ INFORMÁCIÓ ÖNNEK,AKKOR JELZEM,HOGY MAGYARORSZÁGON,A BEVONÁST KÖVETŐEN MÉG 20 ÉVIG ÁTVÁLTHATÓAK A RÉGI PÉNZEK. SEHOVÁ,NEM KELL MÁSZKÁLNI. AZONNAL. 20 ÉVEN BELÜL,IGEN. AMI PERSZE A TÉMÁHOZ SZOROSABBAN KAPCSOLÓDIK: A KP,AZONNAL OTT VAN,MINDENFÉLE KÖLTSÉG NÉLKÜL. SZÁMLÁNÁL, VAN SZÁMLAVEZETÉSI DÍJ,,A BANKKÁRTYA KÖLTSÉGE STB. MITŐL LENNE OLCSÓBB A NYUGDÍJASNAK?

Válasz erre | Előzmény

KisBika, 2019. január 13., vasárnap 13:45

A készpénz se fenékig tejfel. Pl. nemrég cserélték a 20 ezreseket, és nemsokára jön a 10 ezresek cseréje. Aki otthon készpénzben tartja a megtakarításaikat, azok ilyenkor szép nagy summákkal mászkálnak.

Válasz erre | Előzmény

pilotax, 2019. január 13., vasárnap 11:21

A lényeg nem ez! Hanem a MÁK szerinti 5 év alatti 1,8 milliárdos megtakarítás az állami költségvetésben jelentéktelen összeg. A lényeg azon van, hogy az állam bármikor azt tesz a bankszámlánkkal amit akar. Lásd a görög vagy az argentin államcsőd. Nem annyira az állami megtakarításon van a hangsúly hanem azon, hogy az emberek úgy tartsák a pénzüket, hogy ahhoz az állam bármikor hozzáférhessen! Ha készpénzben tartják ahhoz nem igazán tud hozzáférni. A bankok sem zsíroskenyérért kezelik a számlákat, úgyhogy a magánszemélyeknek ez semmilyen megtakarítást nem jelent - sőt - legfeljebb némi kényelmet.

Válasz erre | Előzmény

szilvike49, 2019. január 13., vasárnap 10:36

Azért nincsen már súlya az ellenzéki kritikáknak, mert már mindenki megszokja. Van amiért lehet szidni az éppen hatalmon lévőket, de minden nem szándékos hibáért ekkora cirkuszt rendezni azért nem kellene. Így a nagyobb hibákkal szembeni kritikáknak sincsen már akkora súlya. Nem arról volt szó hogy nem kapjuk meg a nyugdíjat, hanem technikai hiba miatt késik a kifizetés max. 2 napot. Nyilván korrigálni kellett az emelés miatt a nyugdíjakat, és új programot is vezettek be. Azt is már megszoktuk, hogy nálunk minden változás fennakadást okoz, mert nem mindenhol képzett szakemberek ülnek pozicióban, sok dolog nem működik olyan olajozottan, ahogyan az elégedettséget okozna. Nem vagyok Fidesz trollnok, tudom hogy vannak hibák, de nem vált ki szimpátiát sokakból, ha nagyítóval lesik és ugranak minden hibára, tévedésre. Akkor sem díjaztam, amikor a Fidesz volt ellenzékben. Könnyebb mindent kritizálni, mint valamit baromi jól csinálni. Nem kellene a karácsony miatt előre hozni a nyugdíjak kifizetését, akkor könnyebb lenne beosztani a pénzt. Tőlem akár még a karácsonyt is eltörölhetnék. Már a karácsony körül is nagyobb a hiszti, mint amennyit ér.

Válasz erre | Előzmény

laikus59, 2019. január 13., vasárnap 9:50

Már megint egy hatásvadász cím, ami ráadásul nem is igaz!!! Akkor várakoztak volna 40 napig, ha 40 nappal később jönne az utalás. De nem, ugyanis a nyugdíj 11-én volt esdékes. És a nyugdíjasok nagy százaléka - igaz, hogy nem reggel - 11-ÉN MEG IS KAPTA AZ UTALÁST!! Mondjuk nekem péntek este 10-ig nem volt a számlámon, éjszaka nem vásárolok, szombaton hajnaéban viszont már rajta volt - valamikor éjjel jött meg.
Eskű, nem vagyok kormánypárti, de nem értem ezt a cirkuszt : van, akinek 1 napot sem késett. Igen, azt is tudom, hogy 2 ünnep is volt közben, de azért ez rendesen fel van fújva.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS