2021. február 25. csütörtök Géza

Pénzcentrum fórum

Alig ismert gyorshajtás-szabály szedi áldozatait: rengetegen hibáznak, meg is fizetnek érte (5)

Tulajdonos: efi99, létrehozva: 2020. március 1., vasárnap 14:15

Kapcsolódó cikk itt...

efi99, 2020. március 1., vasárnap 22:51

Jó meglátás. Ez viszont mindösszesen csak 3% eltérés (télin még kevesebb)a legrosszabb esetben is (vagyis pl 50 km/h-nál max 1,5 km/h), arról nem is beszélve, hogy egyáltalán semmikor sem stimmel a sebesség, új guminál sem 0 mm kopással. A gyári méretű új gumihoz kellene alaphelyzetben beállítani, és lehessen állítani, ha más kerül fel.

Válasz erre | Előzmény

efi99, 2020. március 1., vasárnap 22:44

És aki földútról fordul rá, annak honnan kéne tudnia, hogy nincs-e érvényben ott valami? Még csak vissza sem tud menni megnézni, mert a másik irányban is lehet.

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2020. március 1., vasárnap 20:45

"Találkoztam már olyannal, hogy valaki sikeresen fellebbezett, de akkor bejött egy földút, amit nem vettek figyelembe a rendőrök. Pedig az is kereszteződésnek számít, ami feloldja a korlátozó táblát" - Ezt ki állítja, hol olvasható ez, mely jogszabályban? - A földút nem oldja fel a sebességkorlátozó táblát, mert az nem minősül útkereszteződésnek! Vannak olyan földutak is, melyek a műút torkolatánál 5-10 méter hosszan sárrázóval vannak ellátva, de még az esetben sem minősülnek útkereszteződésnek, vagyis nem oldják fel a sebesség korlátozó táblát!

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2020. március 1., vasárnap 20:12

TSÓKOLOM, NEM TELJESEN VILÁGOS. HOGY JÖN IDE, A KERÉKPÁROS ÓRA? A KERÉKPÁRON, A JELET VEVŐ FIX,A VILLÁN VAN, A JELADÓ,A KÜLLÖN VAN. A KERÉK KALIBRÁLÁSA, A KERÉKPÁRON,AUTÓN? A KOCSIN,EGYÉBKÉNT,EGY ÚJ,8-10 MILLIMÉTERES, ILLETVE AZ 1,6 MILLIMÉTERES PROFILMÉLYSÉGŰ KÖPENY, UGYANANNYI KERÉKFORDULATRA,NEM AZONOS UTAT FOG MEGTENNI. EZ IS LEHET,NÉHÁNY SZÁZALÉK KÜLÖNBSÉG. AZ PERSZE FONTOSABB,HOGY VÁROSBAN ,SZANKCIÓ NÉLKÜL LEHET MENNI HATVANNÉGGYEL. VAGY MÉGSEM? PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

efi99, 2020. március 1., vasárnap 14:15

Azt azért ne nagyon akarjuk bemesélni senkinek sem, hogy manapság egy automata sebességmérő rendszer tévedése akár 20% is lehet. Ha ilyen (lenne) akkor azt ki lehet dobni, szemmel pontosabban megmondja minden ember, mint a gép.
A másik meg ez a szánalmas kmóra ügy. A Holdraszállás után több mint 50 évvel nem tudhatjuk meg pontosan a sebességünket az autóban ülve. Egy 2000 Ft-os kerékpáros kmóra is meg tudja pontosan mondani és mm-re kalibrálható vele a kerék is.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS