2019. március 27. szerda Hajnalka

Pénzcentrum fórum

A diszkontok nagy trükkje: így tarolják le termékeikkel Magyarországot (10)

Tulajdonos: BATTYA64, létrehozva: 2018. március 15., csütörtök 18:07

Kapcsolódó cikk itt...

BATTYA64, 2018. március 18., vasárnap 19:44

TSÓKOLOM, KÖSZÖNÖM A HOZZÁSZÓLÁST!MIÉRT VICCELŐDNÉK? LÁTOM NEM TETSZIK BOLTBA JÁRNI,BENNE DOLGOZNI,MEG PLÁNE NEM. ÖNMAGÁBAN,NINCS IS EVVEL SEMMI GOND.CSAKHOGY ,EBBŐL KÖVETKEZŐEN,VICCNEK TETSZIK VENNI,AMI TÉNY. ÖNT IS SZÍVESEN LÁTOM EGY MŰSZAKRA. IGAZ,ÉN A TÖBBSÉGRŐL ÍRTAM. EGYEDI ESTBEN ,LEHETSÉGES. MÁSRÉSZT PEDIG,A DISZKONT VOLT A TÉMA,ILLETVE A SAJÁTMÁRKÁS TERMÉKEK. A PÁRHUZAM KEDVÉÉRT JEGYEZTEM MEG,HOGY A DISZKONTNAK ,ILLETVE MÁS HÁLÓZATNAK, VANNAK SAJÁTMÁRKÁS TERMÉKEI,A KISBOLTNAK NINCSENEK.MÉG EGYSZER KÖSZÖNÖM A HOZZÁSZÓLÁST. PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

vafe, 2018. március 17., szombat 22:18

"LAKÓTELEPEN MÉG 300 MÉTERREL SEM FOG MÁSIK BOLTBA MENNI,HOGY OLCSÓBBAN VÁSÁROLJON. "
Na ne viccelődj. De még hogy elmegy, még 10 forint kedvezményért is.

Kisboltról egyébként nem írt senki, csak most te. Nem is értem, mire hoztad fel.

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2018. március 17., szombat 20:31

TSÓKOLOM,DISZKONTOKRÓL BESZÉLÜNK,AHOL KISEBB A KÖLTSÉG. TEHÁT,RAKLAPOS KIHELYEZÉS, ELÉG A KARTON OLDALÁT KIVÁGNI ÉS MÁR A POLCON VAN, A LÉTSZÁM KISEBB STB. EGYÉBKÉNT PEDIG MINDEN HÁLÓZATNAK VAN SAJÁTMÁRKÁS TERMÉKE.ÉN IS ÍRTAM,HOGY LEHET AZONOS AZ ÁRRÉS. A FORGALOM,FORINTBAN NEM AZONOS. FÖLDRAJZI HELYZET FÜGGŐ A DOLOG. LAKÓTELEPEN MÉG 300 MÉTERREL SEM FOG MÁSIK BOLTBA MENNI,HOGY OLCSÓBBAN VÁSÁROLJON. ETTŐL MÉG MINDEN HÁLÓZATNAK VAN SAJÁTMÁRKÁS TERMÉKE. A KISBOLT NEM TUD MENNYISÉGI KEDVEZMÉNYT ÉRVÉNYESÍTENI,EZÉRT KÉNE CSAK NEKI NYITVA LENNI VASÁRNAP.PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

vafe, 2018. március 17., szombat 12:59

Egyedi esetben lehet igazad van, de összességét tekintve biztos nincs, mert ha igazad lenne, akkor nem érné meg nekik, így nem is lennének saját márkás termékek.

És ahogy már írtam, attól mert valami olcsóbb, még nem biztos, hogy kisebb az árrése.

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2018. március 17., szombat 12:37

TEHÁT,HA MEGVESZEM MOST,AKKOR LEGKÖZELEBB NEM FOGOM MEGVENNI. EBBŐL KÖVETKEZŐEN,A BOLTNAK,BIZONY KEVESEBB BEVÉTELE LESZ. IGAZ,UGYANAZON MENNYISÉGEK MELLETT. A MENNYISÉGET PEDIG KIFEJTETTEM AZ ELŐZŐEKBEN.A HASZNA LEHET NAGYOBB,HA KISEBB ÁRRÉSSEL DOLGOZIK. ÖSSZEGRE ,HA A HAGYOMÁNYOS ÉS A SAJÁT MÁRKÁS TERMÉKET VIZSGÁLJUK, HASONLÍTJUK ÖSSZE,KISEBB LESZ. KEVESEBB PÉNZ ,UTALVÁNY,ÜVEGCÉDULA,BANKI TRANZAKCIÓS PAPÍR LESZ A KASSZÁBAN,ÖSSZESSÉGÉBEN. PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2018. március 17., szombat 12:29

TSÓKOLOM,KÖSZÖNÖM,IGAZ. MAGYAROESZÁGON ISMERJÜK A PROBLÉMÁT,DE EZT VESSZÜK,MERT BEVÁSÁROLNI,AZÉRT MESSZE VAN AUSZTRIA.SŐT,MÉG TÖBB HÓNAPOS MAGYAR- -JÖVEDELEM AZ OSZTRÁK RENDŐRSÉGNÉL MARADHAT,BÁR AZ AUTÓ MAGYAR FRANKÓ VIZSGÁVAL RENDELKEZIK. MÁS. SEGÍTEK. AKÁRMENNYI A BESZERZÉSI ÁR,ILLETVE AZ ÁRRÉS,A BOLTNAK KEVESEBB BEVÉTELE LESZ,MAGYARORSZÁGON,FORINTBAN. A JÖVEDELMEZŐSÉG ETTŐL MÉG LEHET KEDVEZŐBB. MIKOR TÖBBET AD EL AZ OLCSÓBBÓL,AKKOR PLÁNE IGAZ.CSAKHOGY EGY ADAGOT TUDOK MEGENNI. AMENNYIBEN KETTŐT VENNÉK,AKKOR IS CSAK EGYET TUDOK MEGENNI.

Válasz erre | Előzmény

neduddgi, 2018. március 17., szombat 8:36

Vegig jartam 40 ev nemetorszagi tartozkodas utan az összes Discount üzleteket Magyarorszagon es sajnos azt kell tapasztalnom, hogy az akar a Lidl, ALDI, Penny vagy akar hogy is hivjak ott vazza at a Magyar nepet ahol tudja. A kinti csomagokban 2x annyi az aru es az arak nem is külömböznek, mert atszamitva annyiba kerülnek az 50 %-os mennyisegek itt, mint kint a 100%-os csomagok. A minösegük peldaul az ALDI fagylaltoknak messze elmaradnak a kinti minösegtöl. A kinti csokoladeban vannak csokolade darabok nagy mennyisegben itt alig eszlelhetö. Az ize is szörnyü. Több benne a zsiradalek mint a valos Kakao, vagy cukortartalom. Nem beszelve a 100 %-os preselt gyümölcslevekröl ami kint valos 100 %-os preselt tartalom, mig itt 100% -os Nektar azaz izesitett kotyvalek. Azt hittem, hogy itt tamogatva vannak az östermelök, de amikor latom, hogy a zöldesegek, gyümölcsök Java az arab orszagokbol vannak importalva elgondolkodtat, hogy meddig kell sikalnom a permetezö anygokat, hogy ehetöve is valjanak. Na a BIO az itt is egy nagy kamu. Föleg az arab orszagokbol, ahol nincsenek elöirva az allando minöseg ellenörzesek. Sajnalom, hogy igy atvazzag a Magyar nepet, akik csak az arakat merlegelik, de nem a minöseget!

Válasz erre | Előzmény

vafe, 2018. március 15., csütörtök 19:08

Battya64:
"TEHÁT NEM TÖBB,HANEM KEVESEBB BEVÉTELE LESZ A BOLTNAK."
Segítek, ez egyszerű matematika:
1. Hiába adja olcsóbban, a beszerzési ár is olcsóbb, egyáltalán nem biztos, hogy kevesebb az árrés.
2. Többet ad el az olcsóbból, tehát több lesz a bevétele.
3. Ha pedig még érdekeltsége is van a gyárban, ott megint van nyereség.

Válasz erre | Előzmény

elhetetlen, 2018. március 15., csütörtök 19:05

Tescoban Magyar ESL tej (2,8% zsírtartalom) 289 ft, Tesco ESL (3,5 %-os) 229 ft. És a Tescos is magyar. Az igazi tarolás ott kezdődik, mikor egy márkaláncnak kiadják a „magyar” nevet. Ezt még akkor sem lenne szabad, ha a tulajdonost Magyar Istvánnak hívják. Mindent el tudnak adni másfélszeres áron, mert egy csomó ember beeszi, hogy csak ezzel támogatja a magyar gazdát. Nem nézi meg, hogy a Tolle is magyar (Tolna megyei), és a Spar saját márkás is magyar, a Tolnatej gyárja. Nem légből kapott a meglátásom, a szomszéddal is beszéltem erről, mondta, hogy majd szól annak az ismerősének, aki csak „Magyar” tejet vesz. És a saját márkás nem azért olcsóbb, mert rosszabb, hanem mert stabil a rendelés, nincs nyakán maradt készlet a gyártónak, kicsi a kereskedelmi kockázat, és kevesebb helyre kell szállítani, mintha több ezer kisbolt rendel/nem rendel kisebb tételt, stb.

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2018. március 15., csütörtök 18:07

TSÓKPLOM,MINDEN STIMMEL. TEHÁT,HA BELÜL UGYANAZ A TERMÉK VAN MINDKÉT DOBOZBAN,AKKOR MIÉRT ADJAK ÉRTE SOKKAL TÖBBET,MERT MÁS A FELIRAT, A CÍMKE? EGYFELÖL .MÁSFELÖL,BIZONY VAN AZ A RÉTEG,AKI FELIRAT ALAPJÁN VÁSÁROL. EZT FLANCBÓL,SZNOBSÁGBÓL TESZI,MERT A SZOMSZÉDNAK,ISMERŐSNEK A PRÉMIUM MÁRKÁS DOBOZT KELL LÁTNIA. ESETLEG MEGVESZI EGYSZER A PRÉMIUM MÁRKÁT,UTÁNA MÁR A BUDGET KATEGÓRIÁT,DE A FELIRAT MIATT EGYSZER BIZTOSAN PRÉMIUMOT FOG VENNI. HOL A TAROLÁS? UGYANAZT KAPOM,MÁS FELIRATTAL,OLCSÓBBAN. TEHÁT NEM TÖBB,HANEM KEVESEBB BEVÉTELE LESZ A BOLTNAK.PONT.KÖSZ.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS