11 °C Budapest
Close-up portrait of a sad young girl with a painful tooth, a doctor in office chairs, an isolated dentist office background clinic. Expressions of the human face, emotions, feelings, reactions

Leáldozott az ingyenes fogászatnak? Rengeteg tb-ellátást biztosító praxisnak inthetünk búcsút

2023. február 1. 10:15

Egyre rosszabb helyzetben vannak az alapellátó fogorvosok, akik szerint a közeljövőben jelentősen meg kell emelni a praxisok rezsitámogatását. Különben sok helyen megszűnhet Magyarországon az állami egészségbiztosító által finanszírozott fogászati ellátás – írta meg a napi.hu.

Iványi József, egy budapesti I. kerületi alapellátó fogorvos szerint az alulfinanszírozottság miatt Magyarországon sok helye veszélybe kerülhetnek az állami egészségbiztosító által finanszírozott fogászati ellátások. Ennek oka az, hogy ezek a praxisok jellemzően havonta körülbelül 380 ezer forintnyi rezsitámogatást kapnak, azonban ez koránt sem elég.

Az alapellátó fogorvosok szerint a rezsi támogatásukat jelentősen meg kéne emelni, különben hamarosan sokan csődbe fognak menni. Iványi József szerint ugyanis a legtöbb alapellátó fogorvosi praxissal rendelkező kollégája hónapról hónapra él és nem tud tartalékolni. Ami nagy probléma lehet egy műszer elromlásánál, aminek a pótlása súlyos százezrekbe kerülhet.

A rezsiemelés pedig a fogorvosi rendelőket különösen érintette, hiszen itt folyamatosan nagy teljesítményű berendezéseket működtetnek. A költségek többek között a fentiek miatt is az inflációt meghaladó mértékben emelkedtek az elmúlt időszakban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?