14 °C Budapest
Doctor giving patient vaccine, flu or influenza shot or taking blood test with needle. Nurse with injection or syringe. Cropped image of handsome mature doctor in protective gloves making woman an injection

Így is lehet: van, ahol jutalmazzák az oltást népszerűsítő orvosokat

MTI
2021. október 22. 17:35

Plusz juttatásban részesítik azokat a háziorvosokat és ápolókat Szlovéniában, akik hozzájárulnak a koronavírus elleni oltási kampány felgyorsításához - közölte a szlovén közszolgálati televízió pénteken.

Jutalomban részesülnek azok az egészségügyi dolgozók, akik többlettevékenységként a vakcinát népszerűsítik. A kabinet az intézkedéssel az oltási kampányt akarja felgyorsítani, a juttatásokat pedig az állami költségvetésből fedezi.

A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 182 060-an kaptak védőoltást, közülük 1 109 508-an már a második adagot is felvették. Ez az oltásra jogosult lakosság 56, illetve 53 százaléka. 

Szlovéniában Péntekre 1965 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és a Covid-19 betegség szövődményei miatt kilenc beteg halt meg. A koronavírusos betegek közül 440-en vannak kórházban, 120-an intenzív osztályon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szomszédos Horvátországban az elmúlt 24 órában 3258 új fertőzést azonosítottak, a kétszeresét a múlt hetinek. A valamivel több mint négymilliós országban eddig 1 881 702-en kaptak védőoltást - a jogosultak 46, a felnőtt lakosság 55 százaléka -, közülük 1 767 965-en már a második adagot is felvették.

Járványügyi szakemberek mindkét országban azzal magyarázzák a fertőzöttek számának ugrásszerű növekedését, hogy a rossz idő beálltával az emberek sokkal többet tartózkodnak zárt helyen, az alacsony átoltottság miatt pedig gyorsabban terjed a vírus.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem