17 °C Budapest
Bukja a szabad nyarat, akit AstraZenecával oltanak? Nem túl rózsásak a kilátások

Bukja a szabad nyarat, akit AstraZenecával oltanak? Nem túl rózsásak a kilátások

2021. április 12. 18:10

Aki külfdöldre utazik, annak nagyon nem mindegy, milyen oltást kap. Jelen állás szerint, az egyes országok szabadon dönthetnek arról, hogy mely vakcinával beoltottakat engedik be, és kiket nem. És általában a második oltást iőpontját veszik alapul...

A kínai és és orosz oltással kapcsolatban az a kérdés, hogy beenged-e ezekkel beoltva korlátozás nélkül a célország. Görögország például igen, Izland, vagy Lengyelország nem, sokról pedig még nem tudjuk. Jelen állás szerint az országok szabadon dönthetnek erről, nem lesz egységes uniós előírás - írja az Okosutas.hu

Az AstraZenecáról nemrég az derült ki a vizsgálatok alapján, hogy már az első dózis teljes védettséget ad 22 nap után, így ráér 12 hét után adni az "emlékeztető oltást" - hazánkban is ez az eljárásrend márciustól. Ám az oltottságot elfogadó országok döntő többségénél olyan rendszer működik, hogy egységesen minden vakcina esetében az utolsó dózis beadása után 1-2 héttől számolják a védettséget.

Ez azt jelenti, hogy aki például a következő napokban kapja meg az Astrát, július végétől fogja tudni ezt beutazásnál használni.

Persze finomíthatnak még a szabályokon - teszik hozzá. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?