Így érdemes készülni a 2024-es befőzési szezonra: ez a magyar háziasszonyok ősi trükkje
A "befőzés” egy ősi tartósítási eljárás, gyakorlatilag a gyümölcsök és zöldségek hőkezelés és légmentes lezárás útján történő konzerválását foglalja magában.
A "befőzés” egy ősi tartósítási eljárás, gyakorlatilag a gyümölcsök és zöldségek hőkezelés és légmentes lezárás útján történő konzerválását foglalja magában.
Nyár elejére várhatóan már az összes áruházban töredékáron lehet hozzájutni a háromféle csomaghoz.
A tavsz kedtetén rengeteg háztartásba megjelennek a különböző bogarak,rovarok. Egy olcsó, de hatékony módszert találtunk a távoltartásukra.
Szinte egész évben elérhető a hazai fejes saláta és az újhagyma a piacon, a koratavaszi időszakban azonban a legtöbb boltban az import árut felváltja a hazai termés.
Óriási árkülönbségek vannak a zöldségek között az alapján, hogy fagyasztva, frissen vagy esetleg konzerv kiszerelésben vásároljuk meg azokat.
Sokan csak azért kezdenek el követni egy-egy új trendet, mert az egyfajta divatként jelenik meg például a közösségi médiában.
Hiába triviális, a magyarok közel 10 százaléka még mindig nem hajlandó megmosni a boltokban, piacokon vett zöldséget gyümölcsöt, pedig azokon gyakorlatilag hemzsegnek a kórokozók.
Sóskamártás friss sóskából, mirelitből: így készül a sóskamártás tejjel, avagy a klasszikus sóskamártás. Milyen sóskamártás recept elkészítése ajánlott ilyenkor, kapható-e mirelit?
Mi lehetne fontosabb, mint az, hogy ne alakuljanak ki kellemetlen, fájdalmas, vagy akár halálos betegségek a szervezetünkben?
A kelbimbó rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a cukorbetegség, a különféle szív- és érrendszeri betegségek, illetve a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét.
Most annak próbáltunk utánajárni, hogy az interneten, az egészséges étkezésről leggyakrabban felbukkanó tanácsok közül mi az, ami tényleg igaz és érdemes beépítenünk a napjainkba.
Egyre inkább az akciókat keresik a magyarok a zöldségek esetében is, viszont ennek ellenére még nem fogyasztunk kevesebbet paradicsomból és paprikából.
A legtöbb áruházlánc törekszik arra, hogy minél nagyobb arányban tartson magyar termékeket, akadnak szép számmal külföldről érkező áruk is az élelmiszerboltok polcain.
Ősszel rengeteg olyan zöldségnek, gyümölcsnek van szezonja, melyekből változatos, finom és egészséges ételek készíthetők.
Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására.
Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.
Ahogy közeledik az ősz, egyre több kártevő húzódik be otthonunkba, hogy aztán ott találjon táplálékot, védelmet szolgáló közeget.
Az egyes mezőgazdasági termékekben, benne a zöldségekben, gyümölcsökben engedélyezett vegyszerhatárértékek veszélyt jelenthetnek az egészségre.
Hogyan használjuk az egzotikus élelmiszereket, milyen különleges egészségtálakat készíthetünk belőlük?
Bőséges a kínálat a hazai dinnyepiacon, a mennyiség mellett pedig a minőségre sem lehet panasz.