Legendás kávéház nyitott újra Budapesten: ennyiért ehetsz-ihatsz a főváros szívében
A legendás Gundel étterem után a történelmi Centrál Kávéház is újraéledt 2022-ben.
A legendás Gundel étterem után a történelmi Centrál Kávéház is újraéledt 2022-ben.
A környéken található mintegy 150 ház lakóit evakuálták és a városközpontot lezárták. Összesen 4 túsz volt, mind épségben kijutottak.
A frekventáltabb helyeken 600-650 forint körül várható egy gombóc fagylalt ára 2024-ben, a sütemények ára átlagosan 1000 és 1500 forint között mozog.
Nem mindegy, hogy valakinek hol van étterme, mert nem emelhet ugyanakkorát az árakon egy budapesti vendéglátóhely, mint egy vidéki településen működő.
Jelentős vendégforgalomra számíthatnak a magyar szálláshelyek Valentin-napon és az azt követő hétvégén is.
Sorra tűnnek el a falusi kocsmák, presszók és talponállók. Ezek a helyek nem csak az alkoholfogyasztás, de a közösségi élet helyszínei is voltak.
Sokan hívják „magyar gyöngyszemnek” a maximum harminc vendégre tervezett kis „szobácskát”. Az Ilona Stüberl tulajdonosával, Fodor Máriával beszélgettünk.
Zenészek, pékségek, vloggerek is szerephez jutottak a CashTag 2023-as évében - lássuk, melyek voltak a legjobb, vállalkozással foglalkozó CashTag-epizódok!
Új módon rendelhetjük meg kedvenc burgerünket az egyik legnépszerűbb gyorsétteremláncnál.
Házhoz szállított vegán készételeket vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Hat vendéglátó egységben helyszíni ellenőrzést is történt.
Négy évvel ezelőtt még 45 337 kereskedelmi vendéglátóhely működött Magyarországon, idén június végén azonban már csak 38 780
Átszámítva havonta közel másfél millió forintot is megkereshet Amerikában egy pincér.
Velencén és Gárdonyban például majdnem 40 százalékkal növekedett a forgalom.
Már 2005 óta találkozhatunk a szervízdíj fogalmával, még mindig nem világos a magyar vendégek számára, miben különbözik ez a borravalótól.
Mind szélesebb rétegek igényelnek a megszokottól eltérő élményeket, és ez egyre fontosabb motivációnak számít a helyszínek és az utazások tervezésekor.
Megtelnek a strandok, fürdők, és megnő a büfék, partmenti éttermek forgalma. Érdemes azonban jól megnézni, hol költjük el a pénzünket.
Az Audi - Dining Guide Top 100 Étteremkalauzban idén kiemelt figyelmet fordítottak az alternatív vendéglátóhelyek tesztelésére.
A lakáséttermek legfőbb vonzereje az exkluzivitás, ahol a vendégek akár profi Michelin-csillagos séfekkel is találkozhatnak.
A tavalyi év meglehetősen feketén zárult a vendéglátóipar tekintetében, a gazdasági válság ugyanis a vendéglátóipari egységeket érte el először és őket is érintette a leginkább.
Bő 10 év óta először 40 ezer alá csökkent a kereskedelmi vendéglátóhelyek (azaz pl. éttermek, büfék, kocsmák) száma az országban.