18 °C Budapest

Címke: szegény (49 cikk)

MTI | 2022. november 15. 11:31

Hivatalos: már 8 milliárd ember él a Földön

Míg az 1800-as évekig a Földön kevesebb mint egymilliárd ember élt, csupán tizenkét év kellett ahhoz, hogy 7 milliárdról 8 milliárdra nőjön a populáció.

Pénzcentrum | 2021. március 24. 11:01

Ez vár azokra, akiknek idén nem sikerül az érettségi, felvételi: még jobban is járhatnak?

Az, hogy kudarcként, vagy lehetőségként tekint valaki az évhalasztásra, csak hozzáállás kérdése. Magyarországon kevésbé elterjedt, de a világ nyugati felén egyre gyakoribb, hogy az érettségizett diákok kihagynak egy évet az egyetem megkezdése előtt. Többségüknek éppen ez a halasztás segít abban, hogy határozott döntést tudjanak hozni abban, milyen szakon tanulnak tovább, mik a céljaik az életben.

Biró Attila | 2021. március 16. 14:02

Ide jutottunk: már Romániában is többet ér a havi fizetés, mint Magyarországon

Euróban kifejezve, Magyarországon a 3. legkisebbek a medián bruttó bérek, igaz, ha kereseteket a tagállamokban tapasztalható árszínvonal függvényében tekintjük, akkor hazánkban valamivel jobb a helyzet, úgy már csak a 6. legrosszabb helyen állunk. De az EU leggazdagabbjai még így is háromszor, az osztrákok pedig 2-szer annyit visznek haza havonta. Ezzel együtt, 12 év távlatában a magyar havi medián bruttó bérek majd 60 százalékkal ugyan nőttek, de ez csupán a 10. legnagyobb volt az EU-ban, a máltai csoda például 3,5-szer nagyobbat robbant.

CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem