Címke: munkanélküliségi ráta (36 cikk)

Pénzcentrum | 2021. február 11. 05:44

Ezért nem kellenek a cégeknek az 50 feletti dolgozók: nagy hiba veszni hagyni őket

2020. októberében majdnem 31 ezerrel több volt a munkanélküliek száma Magyarországon, mint egy évvel korábban. És habár láthatóan nincsenek túl nagy különbségek a korcsoportok között, az tudható, hogy nem egyforma eséllyel indulnak neki az álláskeresésnek a különböző generációk tagjai. Ha valaki elmúlt már 50 éves, annak nem csak munka- , de élettapasztalata is jelentős, arról nem is beszélve, hogy feltehetően jobban tűri a stresszt, és könnyebben megbirkózik bizonyos bonyolult helyzetekkel. Miért nem kellenek mégsem a cégeknek? Szirtes Hajnalka szervezetpszichológus segít megérteni a folyamatokat.

Pénzcentrum | 2019. október 29. 15:27

Van, ami nem változik: Budapesten akad meló dögivel, de mi a helyzet máshol?

A 2019. július-szeptemberi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 521 ezer fő volt, 34 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,3 százalékra emelkedett. A férfiakat magasabb foglalkoztatási szint jellemezte, mint a nőket, és körükben a javulás is jelentősebb volt.

HelloVidék | 2019. július 18. 08:16

Meghökkentő valóság: így szakadt ketté az ország

A legutóbbi adatok szerint 3,4 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta Magyarországon. Ez mindenképp biztató, de érdemes kicsit mélyebbre ásni, hiszen a járások óriási eltérést mutatnak - írja a HelloVidék.

MTI | 2019. július 1. 15:29

Rekordmagasan az európai foglalkoztatás: tényleg mindenki dolgozik?

Az euróövezetben több mint 10 éves mélypontra csökkent, az Európai Unióban pedig történelmi mélyponton állapodott meg a munkanélküliségi ráta májusban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn közzétett adatai szerint.

GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem