13 °C Budapest

Címke: munkalehetőség (37 cikk)

Pénzcentrum | 2020. december 26. 18:02

Megéri hazajönni Nyugatról dolgozni? Még midig sok a kérdőjel a magyarokban

A magyarországi munkaerő piacon az elmúlt 3-5 évben jelentős változások indultak el. A fehérgalléros szférában keletkezett, a kompetenciák és készségek szintjén is kiemelkedő munkaerő hiányából tanultak a vállalatok. A nettó bérek emelkednek, valamint a cégkultúra és a technológiai felkészültség is folyamatosan fejlődik. Mindemellett, több száz új, minőségi munkahely teremtődik kiemelten a technológiai és az üzleti szolgáltató központok piacán.

Pénzcentrum | 2020. szeptember 28. 11:06

Ilyen órabérrel szúrják ki a magyar nyugdíjasok szemét: sokan mégis bevállalják

Egyre több idős magyar helyezkedik el a nyugdíj mellett, jó hír számukra, hogy a koronavírus-járvány második hulláma mivel egészen más, mint az első volt, így feltehetően nem áll le, sőt tovább bővül az atipikus szektornak ez az ága. Már csak azért is, mivel a nyári diákmunkások visszatértek az iskolapadba, így nagy szükség van az idősekre a piacon. Körülnéztünk az szövetkezeteknél, és az álláskereső oldalakon, és azt tapasztaltuk, aki szeretne és ereje, egészségi állapota engedi, az jó eséllyel el tud helyezkedni.

Pénzcentrum | 2020. szeptember 21. 05:35

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: van remény további emelésre, igaz csak hosszú távon

A koronavírus világjárvány első hullámakor, a gazdaság lefékezésekor a hazai cégek első körben az atipikus keretek között foglalkoztatottaktól váltak meg, azaz a kölcsönzött munkaerőtől, a diákoktól és főként veszélyeztetettségül miatt a nyugdíjas munkavállalóktól. Most, a második hullám közepén arra voltunk kíváncsiak, hogy el tudnak-e helyezkedni, illetve, hogy hosszú távon milyen órabérekre számíthat az a nyugdíjas, aki idős fejjel munkába áll. Fontos azonban tudni a bérezések kapcsán azt, hogy elsősorban ez egy kiegészítő lehetőség a nyugdíj mellett, és nem elsődleges megélhetési forrás - mondta el a Pénzcentrumnak Dolgos Attila, a a KÖZÉSZ, a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek alelnöke, ám véleménye szerint nőhetnek ennek a szektornak is a bérei a jövőben.

Pénzcentrum | 2020. szeptember 16. 16:51

Dolgozz Agatha Christie lélegzetelállító szigetén, és keress havi 1 milliót!

Koronavírus-járvány ide vagy oda, az olcsó kelet-európai munkaerőre még ezekben az időkben is szüksége van Európának. Mi sem bizonyítja ez jobban, mint hogy folyamatosan jelennek meg álláshirdetések, melyben magyar szakembereket keresnek, sokszor egészen egzotikus környezetbe.

Pénzcentrum | 2020. augusztus 8. 13:04

Rengeteg embert keresnek 360 ezres fizetéssel: végzettség sem kell

Az áprilisi mélypont után egyre többen dolgoznak: a koronavírus-válság mélypontjához képest 90 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon. Ismét pörög a toborzás, a BKV után a BV is komoly kampányba kezdett: 357 ezer forintos fizetéssel próbálják felkelteni a magyarok figyelemét.

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm