Címke: meló (32 cikk)

Pénzcentrum | 2020. július 22. 18:02

Hihetetlen, de igaz: ezek a fiatalok fogják megmenteni a csődtől a magyar cégeket

Diákok alkalmazása segíthet a cégeknek kilábalni a válságból a leggyorsabban. Ahogy újra kezdenek talpra állni azok a cégek, amelyeknek márciusban súlyos leépítést kellett végrehajtaniuk a kieső bevételek miatt, egyre többen találják magukat abban az ördögi körben, hogy nincs elég munkaerő az újrainduláshoz, hiszen elküldték őket, viszont nem tudják rögtön visszavenni a teljes állású alkalmazottakat, hiszen az újranyitás fokozatosan történik, ráadásul anyagilag is megterhelő.

Magyar Nemzet | 2020. február 14. 09:36

Ezeket az anyákat várja vissza a munkahely szülés után: nekik könnyű a visszatérés

Akik ugyanahhoz a céghez mentek vissza a szülési szabadság után, ahonnan elmentek, 68 százalékuk ugyanabban, 17 százalékuk más, 10 százalékuk viszont alacsonyabb pozícióban folytatta munkáját. A munkavállalók több mint fele úgy gondolja, hogy a gyermek kétéves kora után térne vissza a munkájába.

Pénzcentrum | 2020. február 11. 16:05

Ennyit számít, hogy mobilról vagy laptopról jelentkezik a munkakereső egy állásra

Naponta átlagosan 15 percet töltünk álláskereséssel. Jellemző, hogy reggel otthon, vagy út közben gyorsan átfutják a munkakeresők az álláshírleveleket, este vagy hétvégén aztán részletesebben átnézik a szimpatikus találatokat. De akadtak olyan típusok is, akik a munkahelyükön nyíltan nézelődtek az állásportálon.

Pénzcentrum | 2019. december 17. 16:33

Itt a túlélési kézikönyv, ha neked is melóznod kell karácsonykor

Nem mindenki van olyan szerencsés helyzetben, hogy szabadságon lehet az ünnepek alatt: rengetegen dolgoznak még december 24, 25, és 26-án is. Szerencsére vannak arra módszerek, hogy ha munkában is kell tölteni az ünnepeket, ne maradj ki mindenből.

Pénzcentrum | 2019. november 20. 14:20

5 hiba, amitől csak jobban fogod utálni a munkád: így csak magad alatt vágod a fát

Amikor az ember elbizonytalanodik a karrierútján, gyakran hajlamos visszamenni a kályhához, mert úgy hiszi, már a kezdetek kezdetén rossz döntéseket hozott, és most azért tart ott, ahol. Azonban ezt a visszatérés a kezdetekhez ritkán koronázza siker, többnyire inkább kudarcot, anyagi nehézségeket hoz magával, és a problémát sem oldja meg.

Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem