Sokkoló, milyen hústermékek lepik el a magyar boltok polcait: ezt minden vásárlónak tudnia kell
Brutálisan bedőlt 2023-ban a magyar húsipar, ennek pedig számos okai vannak, olyanok is, amik elsőre a vásárlóknak pozitívak.
Brutálisan bedőlt 2023-ban a magyar húsipar, ennek pedig számos okai vannak, olyanok is, amik elsőre a vásárlóknak pozitívak.
Ismét felütötte a fejét a madárinfluenza hazánkban, emiatt a szakértők szerint drágulás következhet a vágószárnyasok árában.
Magyarország a világ egyik legnagyobb sertéshúsfogyasztó nemzete, ami elég rossz hír a most még árstopos sertéscomb árára nézve augusztus elseje után...
„A jelenlegi akciós, 2000 forintos sonkák ára irreálisan alacsony most a boltokban."
Egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk, aminek mostanra egyértelműen a durván megemelkedett ár az oka.
Az elszálló húsárak elnézve érdemes lehet újra feleleveníteni a még a hűtéstechnikák elterjedése előtti hústartósítási módokat is!
Mivel az állattartás a jelenlegi formájában fenntarthatatlan, az emberiségnek újabb, egyszerűbben hozzáférhető, kevésbé természetkárosító fehérjeforrás után kell nézni.
Bár a vadgazdálkodás Magyarországon is fontos, keveset esznek belőlük az emberek. Ráadásul ezeknél a termékeknél is meghökkentő a drágulás.
A madárinfluenza még velünk van, a veszély miatt pedig súlyos veszélyben van a magyar baromfiállomány is. A veszély miatt pedig komolyan megugorhat a baromfihús ára.
Az utóbbi évtizedekben nagyon lecsökkent a vidéken élők által tartott állatállomány, ami csak ront a mostani élelmiszerdráguláson.
Elindult, vagy már ebben a jó időben tart is a szabadtéri sütés nyári csúcsideje, és egyre többen csinálnak otthon hamburgert. De milyen a jó, mire figyeljünk?
Hullámzó évet zárt 2021-ben a hazai sertéságazat, az önköltségi árak jelentősen emelkedtek, ezt 2022 első hónapjaiban kénytelenek lesznek érvényesíteni a sertéstenyésztők.
A Húskereskedők Egyesülete rendkívüli elnökségi ülés összehívását kezdeményezi.
Mennyire esszük és becsüljük meg saját nemzeti prémium húsunkat: a mangalicát? Annyi biztos, hogy éppen egy nagyon nehéz helyzetből lábal ki az ágazat, és az árak is emelkednek.
A húsok tekintetében óriási az áremelkedés, aminek részben az az oka, hogy a takarmányfronton is komoly drágulás volt.
A takarmányok területén bekövetkezett drasztikus drágulás miatt előbb-utóbb a vásárlók brutális húsár-emelkedéssel kell majd hogy számoljanak.
Az import nyomja mélyre az árakat.
A friss darabolt csont nélküli sertéskarajt kilogrammonként 150 forinttal lesz olcsóbb.
Csak extrém esetben jöhet árcsökkenés.
A takarmányárak és a munkabér-költségek is jelentősen emelkedtek, ami drágulást okozhat.