Kiadták a vészjelzést: erre figyelj, ha mostanában csirkehúst vásárolsz, vagy komoly bajod lehet
Csirke vásárlásakor figyeljünk a hús színére, állapotára és a csomagolásban lévő folyadék mennyiségére.
Csirke vásárlásakor figyeljünk a hús színére, állapotára és a csomagolásban lévő folyadék mennyiségére.
Muszáj a húsok árat emelni, mert komoly bajban vannak a feldolgozók az önköltségi árak emelkedése miatt - mondta Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 2,5 tonna romlott, rothadásnak induló húst találtak egy közúti ellenőrzéskor Békés vármegyében.
A húsfeldolgozók idén legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést vár az ünnepi időszakban.
2024-ben az egy főre jutó fogyasztás elérheti ismét a 0,28 kg/fő/év szintet, amiben az éttermeknek nagy szerepe van.
Brutálisan bedőlt 2023-ban a magyar húsipar, ennek pedig számos okai vannak, olyanok is, amik elsőre a vásárlóknak pozitívak.
Nem csak a csokoládé, de a húsvét másik fontos főszereplője, a sonka is drágulhat még a következő hetekben.
A szabályozás kérdése Magyarország uniós elnökségének napirendjén is szerepel, mert széles körű párbeszédet szeretnének folytatni a témában.
Magyarország a világ egyik legnagyobb sertéshúsfogyasztó nemzete, ami elég rossz hír a most még árstopos sertéscomb árára nézve augusztus elseje után...
„A jelenlegi akciós, 2000 forintos sonkák ára irreálisan alacsony most a boltokban."
Így félő, hogy hamarosan virsli mellett „pálcikák”, vagy „rudacskák” is lesznek majd a polcokon, a szalámik és párizsik mellett pedig „feltétek”, vagy „szeletek” jelennek meg.
Az AKI PÁIR adatai szerint a sertéshús kiskereskedelmi beszerzési ára a tavaly nyárihoz képest átlagban 50 százalékkal emelkedett.
A húsfélék ára lendületesen tovább emelkedhet, miután az élősertés felvásárlási ára az elmúlt hónapokban egyes beszámolók szerint megközelítőleg 60 százalékkal emelkedett.
Nagy a baj a sertéságazatban Európa-szerte, de az egész állattenyésztés bajban van évek óta.
Intenzíven keresik új munkatársaikat a húsiparban több álláskereső portálon, méghozzá véget nem érő hirdetésekkel.
Hullámzó évet zárt 2021-ben a hazai sertéságazat, az önköltségi árak jelentősen emelkedtek, ezt 2022 első hónapjaiban kénytelenek lesznek érvényesíteni a sertéstenyésztők.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy ugyan a csirke a legnépszerűbb húsfajta a magyarok körében, de egyre nagyobb figyelmet kapnak a víziszárnyasok is, mint például a kacsa.
A búzánál és a kukoricánál már most 50-60 százalékos emelkedésről lehet beszélni, de a húsok áraiban is hatalmas lehet a változás.
Egyre többen ismerik fel a termelői, háztáji termékekben rejlő előnyöket, amik a futószalag helyett gondos kezek közt nyerik el végső formájukat.