Itt a tökéletes, elronthatatlan húsvéti sonka receptje: így szúrják el a legtöbben
A húsvéti ünnepi asztalra a kalács és a főtt tojás mellett sonka kerül leggyakrabban, melyet otthon is egyszerűen elkészíthetünk.
A húsvéti ünnepi asztalra a kalács és a főtt tojás mellett sonka kerül leggyakrabban, melyet otthon is egyszerűen elkészíthetünk.
A '90-es években világsztárok látogatták, a külföldről hazalátogató emigránsok törzshelye volt, majd valahogy magára maradt egy meghatározhatatlan létállapotban, melyben senki sem érezte igazán a magáénak.
Észak-Nyugat Magyarországon található a Szigetköz névre keresztelt magyar kistájunk, amelyet a hazai vízivilág rajongói és a vízi túrázás szerelmesei között már sokan jól ismernek.
Tavaly Dalnoki Bencének sikerült felállnia a világdöntő dobogójára, az idei magyar csapat élén a hazai döntő győztese, Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó szálloda séfhelyettese áll.
Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója nagy felháborodást váltott ki.
Somogyban népszerűek a gazdag levesek, ilyen például a különleges Mária halleves, vagy a zselici leves.
A gulyásleveshez és a hortobágyi palacsintához hasonló, jól bejáratott magyaros fogásokon túl minden hazai kistájnak megvannak a maga izgalmas ételei.
Vannak még olcsó élelmiszerek? Kigyűjtöttük milyen pénztárca kímélő heti menüvel spórolhatunk a jövő héten.
Igazán érdekes utat járt be a köles Magyarországon: évezredek óta fogyasztjuk, a középkorban egyes országrészekben még a búzánál is népszerűbb gabona volt.
Érdekesség lehet, hogy valaha még tojást is tettek a kocsonyába, és tartásmártással, uborkával fogyasztották.
A töltött káposzta viszonylag egyszerű fogás, nehéz elrontani. Mutatjuk, hogy lesz tökéletes.
A tökéletes halászlé titka egyáltalán nem bonyolult, a legtöbben azonban nem is gondolnak rá.
Mutatjuk a tökéletes bejgli titkát, hogy miért reped ki sütés közben és hogy mit tehetünk ez ellen.
A süllőt a magyar konyha egyik legkedveltebb halfajaként tartjuk számon, népszerűsége jelenleg is töretlen, gazdasági értéke jelentős.
Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.
Késő ősszel szüretelik a tokaji aszú alapanyagául szolgáló aszúszemeket. A HelloVidék cikkében annak járt utána, hogy milyen tények és tévhitek kapcsolódnak a tokaji aszúhoz.
Jelenlegi formájában bezár az ország egyik legjobb éttermeként számontartott Mór24.
Számos változata van a pogácsának, de egy dolog közös mindben: amint kikerülnek a sütőből, valahogy mindig fogyni kezd.
Különleges, díjnyertes borokkal készülnek a kiállítók a Budapest Borfesztiválra.
Időnként még azoknak is szüksége van némi nassolnivalóra, akik egyébként kínosan ügyelnek az alakjukra, hiszen sokszor maga a bűnözés adja meg a kellő lendületet a diétához.