9 °C Budapest

Címke: fluktuáció (40 cikk)

Pénzcentrum | 2020. április 21. 10:15

Megrohanták a magyarok a Penny boltjait: százak várakoznak erre naponta

A Pénzcentrum rendszeresen készít interjút a legnagyobb magyar munkáltatók HR vezetőivel. A Penny Marketet még a járvány első napjaiban kerestük meg, hogy válaszoljanak, miként változott meg a munkaerőigényük, milyen újfajta toborzási módszereket vezettek be, és hogy sikerült reagálniuk a kialakult helyzetre. Kricbacher Vivien, toborzási és kiválasztási csoportvezető, valamint Caroline Horn, HR folyamat és szervezési referens válaszoltak a kérdéseinkre, és elárulták azt is, naponta több száz önéletrajz érkezik be hozzájuk.

Pénzcentrum | 2020. január 24. 18:30

Ezért is kéne jobban becsülni a dolgozókat: horror pénzekbe fáj egy felmondás

Hazánkban és a régió országaiban egy munkatárs elvesztése átlagosan 630 ezer forintba kerül egy cégnek, de a szükséges tapasztalattól és szakterülettől függően ez az összeg az 1,2 millió forintot is meghaladhatja. Emellett egy új munkatárs toborzásának és beilleszkedésének költségei minimum egy ötödét teszik ki az illető éves bérének - hangzott el a CX-Ray által szervezett Kagyló Díjátadó Gálán. Szakértők szerint a jelenlegi munkaerőpiaci kihívásokra a szervezetfejlesztés adhat választ, melynek most a legjobb gyakorlatait is díjazták. A fődíjat a Metropolitan Egyetem nyerte el.

Pénzcentrum | 2019. november 26. 18:33

Minden gát átszakadt: őrületes folyamatok indultak be a magyar munkahelyeken

Egyre nő a közepes és nagyvállalatok fluktuációja a legérintettebb szektorokban. 2018-ban 36 százalék volt az átlagos fluktuáció, 2019-re már 41 százalék az előrejelzés. Azonban az átlagon belül erős szórás tapasztalható. A munkaerő-kölcsönzés jelentősen megdobja az adatokat - derül ki egy friss kutatásból.

Pénzcentrum | 2019. november 4. 14:01

Óriási a jövés-menés ebben a magyar szakmában: ezeket a dolgozókat fizetik meg

Még mindig van 200 ezer forint alatti havi bruttós boríték a boltokban, pedig folyamatosan emelnek bért a boltosok. A boltos bérolló 91 ezer forint. A legnagyobb munkaerőpiaci gond a boltról-boltra vándorló eladó. A legjobban most éppen az iparcikk vegyes boltok fizetnek, a legkevesebbet a kínai, vietnámi ruhás piacok - derült ki egy friss elemzésből.

GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem