12 °C Budapest

Címke: főnök (53 cikk)

Pénzcentrum | 2021. február 3. 16:50

A borzalmas főnökök 7 típusa: ha ilyennel találkozol, menekülj!

Rossz főnöke szinte mindenkinek volt élete során, de igazán borzasztó... nos igen, legtöbbünk olyannal is találkozott már. De nem lett volna jobb, ha pontosan be tudtad volna kategorizálni, megértve ezzel idegesítő viselkedésének mozgatórugóit? Hát nem biztos, de rossz főnökök típusairól olvasni mindig vicces.

Pénzcentrum | 2021. január 15. 05:44

Rengeteg magyar dolgozóval ül le beszélgetni a főnök januárban: erre készülj

Az év eleje, azon belül is főleg a január számít a teljesítményértékelések hagyományos időszakának - és nincs ez másként járványhelyzetben sem, talán csak a hangsúlyok tolódtak el. A forma változhat, azonban a tartalom állandó kell, hogy legyen még ilyen zavaros körülmények között is. Nem árt alaposan felkészülni erre a beszélgetésre, összeszedni, mi minden történt a 2020-ban.

Pénzcentrum | 2020. november 15. 17:03

Az IQ-d és az EQ-d ma már senkit nem érdekel: ennél sokkal fontosabb mérőszámok is léteznek

A jól ismert - és már-már elcsépelt - IQ és EQ mutatók mellett létezik még néhány "Q". Ilyen például az AQ (Adaptability Quotient), azaz az Alkalmazkodási Intelligencia, a CQ (Curiosity Quotient), azaz a Kíváncsiság-Intelligencia és az SQ (Spiritual Quotient), azaz a Szellemi Intelligencia. Ezek a hányadosok határozzák meg azt, hogy mennyire lehet valaki jó vezető egy cégen belül.

Pénzcentrum | 2020. november 12. 13:33

Minden megváltozott a munkahelyeken: ez már fontosabb a magyaroknak, mint a fizetés

Egy éve még a kellemes és egészséges munkakörnyezet is az egyike volt annak az öt legfontosabb szempontnak, ami alapján vonzónak tartottak az emberek egy munkahelyet. A járvány rengeteg változást hozott, mára a stabilitás vagy a közvetlen vezető személye került előtérbe a munkahely értékelésekor - derült ki egy friss kutatásból.

Pénzcentrum | 2020. október 5. 17:54

Így emészt fel a stressz: a legtöbben csak későn veszik észre a tüneteket

Stresszes helyzetek mindenki életében vannak, ám ha rosszul kezeljük ezeket, könnyen a kiégés küszöbén találhatjuk magunkat, onnan pedig már csak egy lépés a súlyos depresszió. Figyeljük magunkat, figyeljük a tüneteinket, és próbáljunk szélsőségmentesen élni - javasolja a szakember. De mik is pontosan ezek a tünetek?

Pénzcentrum | 2020. július 5. 14:03

Döbbenetes, mi derült ki a magyar főnökökről: ezért csinálják ezt a legtöbben

A felsővezetőknek helyzetükből adódóan nincs lehetőségük a munkahelyi stresszfaktorok kikapcsolására, és arra sem túl sok, hogy közvetlen környezetükkel legalább osztozni tudjanak ezen. Számukra nincs egyéni jutalom, dicséret. De aki folyton csak ad, vezet, irányít hogyan élheti meg, egyáltalán lehetséges-e megélnie az önmegvalósítást?

Pénzcentrum | 2020. április 7. 05:43

Erre végképp nem voltak felkészülve a dolgozók: az agyonhajszoltság csak a kezdet

A koronavírus-járvány életünk szinte minden területét gyökeresen megváltoztatja, a feje tetejére fordítja. Ilyen extrém körülmények között nem nehéz elveszítni az arányérzékünket (a józan ítélőképességünket), és könnyen belecsúszhatunk olyan szélsőségességekbe, mint a túlzásba vitt munka, vagy éppen az totális apátia. Szakértő segítségével játjuk körül most ezeket az eseteket, aki segít megtalálni a kiutat is a kiégés jelentette veszélyhelyzetből.

Pénzcentrum | 2020. április 6. 15:30

Nagy bajban a magyar fejesek: így kellene kezelni a járványt a munkahelyeken

A vállalatvezetőnek sosincs könnyű dolguk, főleg nem krízis idején. Válsághelyzetben egy cég vezetőjeként még nagyobb felelősség hárul az emberre, és nagyban meghatározza a vállalkozás jövőbeli sikereit az, hogy hogyan reagál a jelen akadályaira. Az érzelmi intelligencia (EQ) egyébként is nélkülözhetetlen kvalitás, most azonban még inkább szükség van rá.

Pénzcentrum | 2020. március 26. 13:01

Felemészti most a stressz a magyarokat: csak így úszhatják meg a kiégést

Hogyan dolgozzunk otthonról hatékonyan? Mi az, amiben az otthoni munkavégzés más, mint egy irodában, és hogyan előzhetjük meg, hogy mindez stresszesebb legyen, mintha bent dolgoznánk az irodába? Ezekre a kérdésekre keressük a választ szakember segítségéve.

Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem