Megdőlt az óriási diéta-tévhit: ezektől a kedvelt, fogyókúrás ételektől egyre csak hízni fogsz
Dietetikusok szerint számos, egészségesnek hitt, de valójában kalóriadús élelmiszerek hozzájárulhatnak a váratlan súlygyarapodáshoz.
Dietetikusok szerint számos, egészségesnek hitt, de valójában kalóriadús élelmiszerek hozzájárulhatnak a váratlan súlygyarapodáshoz.
Okozhat-e az emberi szervezetben a hízást elősegítő biológiai változásokat a kukoricaszirup fogyasztása?
A tanulmány szerint a nők 50 és 60 éves koruk között évente átlagosan 6,8 kilót szednek fel, testalkattól függetlenül.
Ilyenkor, karácsonykor nehezebb arra figyelni, hogy mit és mennyit eszünk.
Kiss Erika dietetikussal beszéltük át, hogyan mondjunk nemet a karácsonyi fogásokra, ha arra van szükség, és kiderül az is, mennyi a maximum, amit hízásban még kibír a szervezet.
Mi lehetne fontosabb, mint az, hogy ne alakuljanak ki kellemetlen, fájdalmas, vagy akár halálos betegségek a szervezetünkben?
A szakértő szerint egyáltalán nem jó, hogy ezek a pékségek mindig friss áruval várják a vásárlókat, sőt, komoly panaszokat is okozhat az elkészítési módszer.
Hatalmas és veszélyes divat lett cukorbetegeknek szánt gyógyszerekkel fogyni. Az olyan szerek, mint az Ozempic vagy a Saxenda azonban súlyos károkat is okozhatnak a szervezetnek.
Bár szükség lenne rá, a hazai egészségügyi rendszerben jelenleg nehezen lehet hozzájutni a dietetikai szaktanácsadáshoz.
Egy friss amerikai kutatás szerint az elmúlt öt évben tíz felnőttből kilenc próbált lefogyni valamilyen módon. A megkérdezettek több mint fele jelenleg is szeretne karcsúsodni.
Miközben a hamburger sokak kedvenc étele, nem árt azért limitálni a fogyasztását. De még mennyire!
Hoztunk néhány tanácsot ahhoz, hogyan ismerd fel a dietetikusok által egyre veszélyesebbnek tartott ételeket.
A rágógumizás rengeteg magyar számára jelent napi tevékenységet, de kevesen tudják, mi is valójában a modern orvostudomány álláspontja, mennyire káros vagy éppen hasznos a tevékenység.
Sok a tévhit az úgynevezett reform ételekkel kapcsolatban – figyelmeztet a Semmelweis Egyetem szakértője.
Sokféle tévhit kering az egészséges táplálkozással és a szívegészséggel kapcsolatban az emberek fejében.
A 27 európai tagállam dietetikusi szervezetét magában foglaló federáció tagjai leszögezték, hogy mindenkinek joga van a megfelelő táplálkozáshoz.
A magyar társadalom D vitamin hiányos, a vitaminpótlás pedig a hideg időszakban sokkal fontosabb.
Kenyér- és zsemlefélék, húsok- és kolbászfélék, a sós snackek, chipsek, reggeli gabonafélék, joghurtok, kekszek, édes péksütemények, jégkrémek és desszertek lehetnek érintettek.
Nem tanulnak a magyarok a karácsonyból, rendre túleszik magukat húsvétkor is. Az ünnepi asztal zsírban bővelkedik, rostból azonban alig jut a tányérunkra.
Mikor, miből, mennyit? Három a számtalan kérdés közül, amik a babavárás ideje alatt, a helyes táplálkozással kapcsolatban leggyakrabban eszünkbe jutnak. Itt vannak a válaszok!