Így érdemes készülni a 2024-es befőzési szezonra: ez a magyar háziasszonyok ősi trükkje
A "befőzés” egy ősi tartósítási eljárás, gyakorlatilag a gyümölcsök és zöldségek hőkezelés és légmentes lezárás útján történő konzerválását foglalja magában.
A "befőzés” egy ősi tartósítási eljárás, gyakorlatilag a gyümölcsök és zöldségek hőkezelés és légmentes lezárás útján történő konzerválását foglalja magában.
Kiváló minőségű és olcsó lekváralapanyag a csupán karácsonyra beérő naspolya – írja a HelloVidék.
A tél kezdetével közeledik a Mikulás és a karácsony is, így elérkezett az idő, hogy egyedi, izgalmas gasztroajándékokat készítsünk.
Szeptemberben érik a körte, melynek a pálinkán kívül számos feldolgozási módja van.
Augusztus utolsó napjaiban és szeptember elején érik a fekete bodza bogyója, ami az egyik legjobb vitamin- és antioxidáns-forrás a szezonban.
Ha nyár, akkor lecsó – ezzel az állítással alighanem sokan egyet tudnak érteni. Csakhogy az elmúlt években jelentősen megdrágult a magyarok egyik kedvenc étele.
Huszonöt-harminc évvel ez előtt még csak álom volt, azonban ma már hétköznapi jelenségnek számít a sikeresen termő fügefa a kertben.
Itt a szezon: most juthatunk a legolcsóbban a befőzési szezon első igazi gyümölcséhez, az eperhez.
Manapság már remek ételeket készíthetünk üvegedényben, de az elmúlt évtizedek során feledésbe merült klasszikus edények is kezdenek visszatérni.
Ugyan nemsokára kezdődnek az éjszakai fagyok, ez a legjobb időszak a dércsípte őszi bogyók szedésére.
Régen vége van a nyárnak, ám még mindig kaphatók a piacon olyan kiváló befőzőgyümölcsök, amelyekből a legfinomabb magyar lekvárok készülnek.
A paradicsom óriásit drágult az utóbbi egy évben, úgyhogy most a szezonban érdemes eltenni belőle, hogy egész évben fogyaszthassuk.
A nyár igazi szupergyümölcseként tartjuk számon az őszibarackot, ha pedig egész évben szeretnénk ennyi belőle, akkor most érdemes nekifogni a lekvárfőzésnek.
Találtunk olyan lekvárt, amit odahaza majdnem kétszer annyiba kerülne elkészíteni, mint a jó minőségűt megvenni belőle a boltban.
Az élelmes magyarok pedig bármit megtennének, csak kicsit spórolhassanak télre, így ismét ehhez folyamodnak.
A zakuszka készítése, zakuszka télire zakuszka recept alapján: mi a zakuszka, mi a különbség az ajvár és a zakuszka között? Tudd meg, mi a zakuszka, zakuszka hol kapható!
Hogyan készül a körtebefőtt száraz dunsztban? Gyors körtebefőtt recept, körtebefőtt télire: körtebefőtt 1kg körtéhez mennyi cukor.com van, miért barnul meg a körtebefőtt?
Paradicsom befőzés passzírozás nélkül, sűrített paradicsom befőzés télire: így történik a paradicsom befőzés tartósítószer nélkül. Hogy a legegyszerűbb a paradicsom befőzés télire?
Szörnyen megdrágult a gyümölcs.
Szörnyen drága a befőzés.