13 °C Budapest

Címke: önéletrajz (32 cikk)

Pénzcentrum | 2020. december 11. 05:35

Munkát keresel? Ez a tuti: így néz ki a tökéletes önéletrajz 2020-ban

A KSH legfrissebb adataiból tudjuk, hogy júniusban 400 ezer magyar vallotta magát munkanélkülinek a koronavírus-járvány első hullámának a végén, és úgy tűnik, a második hullám sem kímélte a munkaerőpiacot: tömegesen szabadult fel munkaerő, akiknek egy jelentős része azonnal el szeretne helyezkedni, akár egy számára teljesen új területen is. De vajon kiknek van esélye kitűnni a tömegből? A cégek HR-eseihez beérkező önéletrajzok nagy része mind a mai napig sablonos és unalmas, holott némi időráfordítással, és egy csepp kreativitással sokkal előbb megakadna rajtunk a szeme a toborzóknak. Hiába öntudatosabbak a mai munkavállalók, mint akár csak három évvel ezelőtt, ha ez nem tudják megfelelően kidomborítani, akkor elvesznek a tömegben. Csenteri-Dénes Ildikó, HR coach konkrétan megmutatja, hogy kell kinéznie egy jó CV-nek 2020-ban.

Pénzcentrum | 2020. május 27. 11:15

100 ezer magyar munkanélküli szakadt rá a piacra: hogy van esélyük elhelyezkedni?

A legfrissebb adatok szerint áprilisában rengeteg magyar munkakereső szakadt rá a piacra: mintegy 73 ezer fő veszítette el állását. És mivel a felmérések szerint egy átlagos magyar háztartás nagyjából két havi megtakarítással rendelkezik, nekik gyakorlatilag azonnal munkát kell találniuk. A munkaerőpiac, a munkakeresés módja azonban nagyot változott az elmúlt évek alatt, és aki sikeres akar lenni a piacon, annak napra késznek kell lennie minden fronton.

Pénzcentrum | 2019. szeptember 30. 19:04

Kiderült, miért nem válaszolnak a magyar cégek az álláskeresők önéletrajzaira

Rengeteg hirdetés végigböngészése, figyelemfelkeltő önéletrajz megírása, rövid és frappáns bemutatkozás, izgatott várakozás a visszajelzésre - ezekkel a feladatokkal jár egy új pozíció megtalálása a munkakeresők számára. Egy friss frissebb felmérésében arra a kérdésre keresték a választ, mi foglalkoztatja a leginkább az álláskeresőket.

Pénzcentrum | 2019. szeptember 14. 12:01

Elkeserítő: ezért nem jeleznek vissza a magyar cégek az állásinterjú után

Az állásinterjú után jön a munkakeresési folyamat leginkább idegőrlő része: a várakozás a visszajelzésre. Sok esetben azonban a jelölt hiába vár, a cégek - kapacitáshiányból vagy más okokból -, de nem jelentkeznek többet. Ez a jelenség túlmutat azon, hogy a jelentkező csalódottan veszi tudomásul, hogy valószínűleg nem őt választották - hosszú távon a cég hírnevére nézve súlyos következményei lehetnek.

Pénzcentrum | 2019. szeptember 13. 14:05

Ezt soha ne írd bele az önéletrajzodba: a jövőd múlhat rajta

Aki nem csak alkalmi, hanem teljes munkaidős állásra pályázik, esetleg szívesen váltana, az keresve sem találhat jobb időpontot ezeknél a napoknál. De korántsem mindegy milyen életrajzzal pályázunk, szakértőnk elárulja, mi az amit feltétlenül írjunk bele, és mi az, amit még csak véletlenül se.

Pénzcentrum | 2019. június 20. 12:29

Ez az infó lehet az aduász az önéletrajzodban: döglenek érte a HR-esek

A hazai munkavállalóknak egyáltalán nem mindegy, hogy a vállalatuk mennyire mutat érzékenységet, és támogatja-e az önkéntességet vagy a jótékonykodást. Kifejezetten igény van rá ugyanis, hogy a cégek elköteleződést mutassanak ebben az irányban - ez látszik legalábbis egy friss kutatásból.

Pénzcentrum | 2018. június 26. 05:25

Élesítik a csodafegyvert: sorra világítják át a magyar munkavállalókat

Egyetlen iparágban, így a munkaerő-toborzás területén sincs hiány az újabb és újabb technológiákból. A HR-esek elképesztő eszköztárral rendelkeznek, amely megoldásokra álláskeresőként is fel kell készülni, legalábbis, ha meg akarunk csípni egy igazán jó pozíciót. Mutatjuk a legújabb csodafegyvereket, és azt is, mit gondolnak a munkaerő-toborzásra szakosodott hazai cégek vezetői arról, hol is tart ma az ágazat Magyarországon.

Pénzcentrum | 2018. március 18. 13:00

5+1 végzetes hiba az önéletrajzban: a karriered múlhat rajta

60 másodperc. Mindössze ennyi időd van arra, hogy az önéletrajzoddal lenyűgözd a jövőbeli munkáltatódat. Épp ezért fontos, hogy ütős és figyelemfelkeltő legyen. Elég néhány hiba, és könnyen elvérezhetünk, hiába lennénk alkalmasak a meghirdetett állásra.

Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem