20 °C Budapest

A kötelező ára mellett a szolgáltatást is nézed? Akkor ezt figyeld!

2010. október 27. 12:02

A díjverseny mellett egyre élesebb a biztosítók között a szolgáltatási verseny is - mondta Dr. Csermely Tibor, a Groupama Garancia Biztosító nem-életbiztosítási ügyvezető igazgatója. A társaság a magyar piacon egyedülállóan ingyenes többletszolgáltatásokat nyújt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleinek.

A szakértő hozzátett, hogy a biztosító várakozásai szerint 2010 végén a tavalyihoz hasonlóan mintegy másfél millióan fogják a meglévő biztosításukat lecserélni. Ez azt jelenti, hogy a kampány a beszűkült kgfb piacon is legalább olyan erős lesz, mint tavaly.

"Zöld út a garantált biztonsághoz"


A kötelező gépjármű-felelősség biztosítást váltók számát befolyásolhatja majd a Felügyelet ajánlása is, amely elvárásokat tett az ugyanannál a biztosítónál már meglévő, illetve az új ügyfelek díjára vonatkozóan, emiatt esetlegesen kevesebb lehet a visszakötések száma.

Nem kötelező annyit fizetni, nyugat-európai megoldások a Groupamától

A Groupama-Garancia a saját adatai alapján úgy látja, hogy a köbcentiről kilowatt-alapú tarifálásra váltás nem hoz akkora változást a gépjármű tulajdonosok számára az egyes gépjárművek biztosítási díjainál, mint azt néhány piaci szereplő most prognosztizálja. A társaság szerint a gépjárművek nagy részénél a teljesítmény és a hengerűrtartalom szoros korrelációt mutat, vagyis a kW alapján ugyanabba a kockázati csoportba kerül a gépjármű, mint korábban a lökettárfogat alapján.

Indul az ingyenes garantált asszisztencia szolgáltatás

A jelenlegi piaci környezetben a biztosítótársaságok üzleti döntése, hogy alacsony díjazással próbálnak ügyfelelet szerezni, vagy a díjak helyett az egyéb, kiegészítő szolgáltatásokra fókuszálnak.

Annak ellenére, hogy ma még a kötelező kötéseknél szinte kizárólag a díj számít elsődleges szempontnak és nem jellemzőek a díjszabásba beépített szolgáltatások, a társaság azon kevés piaci szereplő közé tartozik, amely jelenleg is nyújt díjmentesen többletszolgáltatásokat (telefonos asszisztencia, a gépjárművet vezető személyre vonatkozóan közlekedési balesetbiztosítási szolgáltatás) szerződőinek, s ennek a Groupama Csoportnál nemzetközi szinten is nagy hagyománya van.

A biztosító most még tovább lép a többletszolgáltatások nyújtása terén: 2011-től a hazánkban egyedülálló Garantált Asszisztencia Szolgáltatást nyújtja ingyenesen a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleinek, amelynek minden szolgáltatáseleme természetesen a szerződő saját gépkocsijával történt eseményekre szól.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ennek keretében a biztosító garantált szolgáltatásként Közúti segélyszolgálatot nyújt, azaz biztosítja a kgfb-vel rendelkező ügyfelének, hogy amennyiben saját gépjárműve mozgásképtelenné válik, a helyszínre 60 percen belül szerelőt küld, aki megkísérli a meghibásodás elhárítását. Belföldi esemény esetén a társaság a Garantált Asszisztencia szolgáltatása keretében vállalja, hogy a segítségkérő hívástól számított 1 órán belül garantáltan helyszínre érkezik.

Ha túllépné az egy órát, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása 3 havi díját a társaság átvállalja.

A szolgáltatás nem csak közúti balesetek esetén vehető igénybe, hanem akkor is, ha valaki pl. hirtelen jött műszaki meghibásodás miatt jut bajba. Ha sikertelen a helyszíni beavatkozás, a biztosítótársaság autómentővel ingyenesen elszállíttatja a menetképtelen járművet egy előre megadott szervizbe, ahol az autó tárolását is vállalják.

A szolgáltatás a nemzetközi háttér miatt gyakorlatilag egész Európa területén elérhető a nap 24 órájában, évente maximum egy helyszíni javítással vagy szállítással. Ugyanakkor az egy órás garantált kiérkezést csak Magyarország területén vállalja a biztosító.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 13:25
Egy prágai székhelyű putyinista propagandaoldal kifejezetten arra a célra jött létre, hogy az Európa...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm