8 °C Budapest

Lakás Budán, 4 millió alatt? Íme a lista!

2009. július 1. 05:55

Szinte hihetetlen, de már 3,9 millió forinttól lehet saját budai lakásod. Kicsit kicsik, kicsit fapadosak, de mégis ők a legolcsóbbak. Ráadásul biztosan nem kell majd ingatlanadót fizetned utánuk!

"Közel a Flórián térhez, kiváló közlekedéssel! 21 m² -es szoba, konyha, fürdőszoba helyiségekből áll. A lakás három helyisége külön-külön nyílik egy folyosóról. Mindhárom helyiség külön zárható. Csendes lakás, alacsony rezsivel, bútorokkal vagy üresen"- hangzatos hirdetés, pláne úgy, hogy a pici panellakás mindössze 4,2 millióba kerül. És ez még nem is a legolcsóbb...

Az ingatlan.com adatbázisa szerint ugyanis a legolcsóbb budai ingatlan egy -szintén- 22 m²-es, - szintén- óbudai, - szintén- panellakás. Annyit tudunk róla, hogy összkomfortos, távfűtéses, 6. emeleti, és a 3. kerületi Ágoston utcában található. És hogy 3,9 millióba kerül...

Tény, hogy a legolcsóbb budai lakások a 3. kerületben találhatók. Óbuda vonzza a kispénzű vásárlókat, hiszen listánk 3. helyezettje is egy itteni, 19 m²-es panel. Ez befektetésnek sem lehet utolsó, hiszen a 4,5 milliós ingatlant jelenleg is bérlők lakják, akik havi 35 ezer forintot fizetnek, és az eladás után is szívesen maradnának. A jelenlegi feltételekkel így bő 10 éven belül teljesen visszanyerhetjük lakásunk vételárát!

 

Szerkesztőségünk személyes kedvence az a 9, azaz kilenc m²-es lakás(ka), ami a 12. kerületi Karthauzi utcában található. A hirdetés szövege szerint összkomfortos, két fekvőgalériás, és 4,5 millió forintba kerül. Ideális azoknak, akik ki nem állhatják a panelt, az aprócska ingatlan ugyanis egy téglaépítésű társasházban kapott helyet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

5 millió forint körül meglehetősen kicsi, elsősorban földszinti lakásokat találtunk, az 1., a 3., és a 11. kerületben.

"A II kerületben a Frankel Leó utcában található. A 3. emeleten található, padlástéri garzon lakás. A lakás belmagassága 3, 4méter, (a szoba belmagassága 6m!) A közös költség vízzel együtt 10000Ft/hó, és gázfűtéses. Szoba, konyhás, wc és előtér található a lakásban. A lakás összesen 29 m², a szoba 19 m², konyha 4 m², előtér 4 m² és a wc 2 m²" Talán első hallásra nem is hangzik olyan rosszul, hogy 5,9 millióért saját, 2. kerületi lakásunk lehet, azonban érdemes résen lenni. A lakást ugyanis megközelítőleg 30 éve nem lakták, ezért kimondottan romos állapotban van. De a hirdetés szerint egy kis munkával és ragyogó kreativitással gyönyörű ékszer dobozt lehet belőle kihozni. Sok sikert kívánunk!

A budai oldal legdrágábbja -vagy inkább legkevésbé olcsója- a 22. kerület: itt a legolcsóbb lakás közel 7 millió forintba kerül. Az 1. kerületben viszont Budapest egyik legdrágább részén, a Várnegyedben is vehetünk már pici, olcsó ingatlant: "1. kerület, vár aljában, közel a Battyhiány térhez eladó egy földszinti, udvari, 16 m² alapterületű állógalériázható, felújítandó öröklakás. Konyhafal ki van építve, hideg-meleg vizes mosogatóval, és elektromos főzőlappal. A fürdőszoba kiépítését a vevő kívánságára megcsináltatjuk."

Tehát olcsó ingatlanokból Budán is akad bőven, mégis, aki teheti, próbáljon néhány millióval többet rászánni, és az éjjeli menedékek helyett vegyen magának olyan lakást, amiben igazán otthonosan érezheti magát!

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm