7 °C Budapest

Új autó kétmillió alatt: Tata Nano helyett ez jut a kispénzű magyarnak!

Pénzcentrum
2009. április 14. 05:55

Óriási érdeklődés kísérte az Indiában gyártott XXI. századi Trabi, a Tata Nano gyártását és bemutatását. A kétezer dolláros kisautó kontinensünkre történő bevezetése még várat magára, bár nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy a modell európai eladási ára jóval meghaladja majd az indiait. A Pénzcentrum arra volt kíváncsi, hogy a kispénzű magyar újautó vásárlók milyen modellek közül válogathatnak.

A kisautó kategória éveken át tartó szárnyalásának is véget vetett a hitelválság. A finanszírozási konstrukciók szigorítása és a vásárlói kedv visszaesése egyaránt negatívan hatott a piacra, amit a kedvezőtlen értékesítési adatok is alátámasztanak. A 20 %-os önerő és a megkurtított futamidő sok vásárlónak parancsolt megálljt.

A Chevrolet április 30-ig készletsöprést tart, melynek keretében jelentős árkedvezménnyel kínálja modelljeit. A 2,363 millió forintos listaáron kínált 5,2 literes fogyasztású Chevrolet Spark 1,799 millió forintos ajánlott fogyasztói áron, míg az eredetileg 2,662 millió forintot kóstáló Aveo 1,899 millió forintért vihető el, de fontos tudnivaló, hogy a kampányár csak lízing konstrukcióban történő vásárlás esetén érvényes.

1 millió 869 ezer forintért kínálják a Renault Clio Campust, melynek eredeti listaára 2 169 000 forint. Az akciós vételár Renault Credit Extra Plus finanszírozás mellett visszavonásig érvényes. Ekkor a vételár 25 %-ának megfelelő önerő szükséges, a fennmaradó összeget 84 hónap alatt, 13,76 %-os THM mellett kell havi részletekben kell megfizetni.

A Suzuki a Chevrolethez hasonlóan két modellt is kínál 2 millió alatt, ide tartozik az alapfelszereltséggel 1,909 milliós Splash és az 1,960 millióért elvihető Swift. A márkakereskedések által kínált vételárak az egyedi akcióktól függően ettől némileg eltérhetnek. A listában megjelölt ajánlott vételárak a regisztrációs adót és az áfát is tartalmazzák.

1 941 000 forintba kerül az 1,1 literes motorral felszerelt 5 ajtós Fiat Panda. A Panda modellekre felszereltségtől függően akár 250 ezer forintot is elengednek a listaárból. A 3 ajtós Punto Classic már akciósan is 2,279 millió forintba kerül.

5 ezer forinttal a lélektani 2 millió forintos határ alatt szintén csak finanszírozás esetén érvényes vételárral, de felférkőzött a listára a C1-es Citroen, mely egyébként közel 2,4 millió forintról indul. Nem sokkal maradt le az egyliteres Kia Picanto, a koreai kisautó 2,014 millió forintért vásárolható meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Renault ajánlatai között megtalálható a 2,23 millió forintért kínált új Twingo, valamint a 2,35 milliót kóstáló Thalia is. Közel 2,5 milliót kérnek egy Skoda Fabiáért, de 2,25 milliót kell összegyűjteni annak is, aki Toyota Aygót szeretne vásárolni. A kifutó Yaris modellek közül 2,6 millióba kerül a legolcsóbb.

Számos ajánlat közül választottuk ki a táblázatban szereplő modelleket (bízunk benne, hogy nem maradt ki senki). A vásárlás előtt örök dilemma, hogy új vagy használt autót vásároljunk. A kereskedésekben és a szalonokba dolgozó értékesítő munkatársak számos érvet tudnak felhozni pro és kontra.

A jelenlegi árak és finanszírozási módok láttán egyre többen gondolják meg az újautó vásárlást, az év végére várható összesített előrejelzésekből folyamatosan faragni kénytelenek a szakértők.

A számos gazdaság megszorítás közepette élénkülést hozhat az iparágban a roncsprémium bevezetése, a tervek szerint 300 ezer forintos szja-kedvezmény és további 300 ezer forintos vételár kedvezmény illetné az alacsony káros-anyag kibocsátású járművek vásárlóit a közeljövőben.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm