2020. augusztus 15. szombat Mária

Zuhanórepülésben az ügynöki szakma? Egyre olcsóbbak az életbiztosítások


Közel negyedével kevesebb bevétele volt tavaly az életbiztosítási ügynököknek, mint egy évvel korábban - írja a Világgazdaság.

Az élebiztosítási ügynökök bevételei 23 százalékkal csökkentek, ennek a öt fő oka volt:

  • A jutalékcsepegtetés bevezetése.
  • A teljes költség mutató (TKM) korlátozása, amivel olcsóbbak lettek a termékek.
  • Korábban csupán a nyugdíjbiztosításoknál volt korlátozás, mostanra viszont már az életbiztosításoknál is alkalmazni kell a TKM-szabályokat.
  • A jutalékok maximálisan kifizethető mértékét tovább szigoríthatják.
  • Az életbiztosítások darabszáma sem kedvezett a közvetítőknek, mind az egyszeri díjas, mind a rendszeres díjas termékekből kevesebbet adtak el tavaly, mint egy évvel korábban.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.