2019. február 19. kedd Zsuzsanna

Veszélyben a K&H ügyfelei: itt a csalók új módszere


Újabb adathalász levélre bukkantunk levelezőrendszerünkben. Ezúttal a csalók a K&H ügyfeleit célozták meg, az ő adataikra pályáznák. Áloldaluk pedig szinte pontos mása a bank által használt online felületnek.

Újabb adathalász levélre bukkantunk a szerkesztőségi levelezésben. A csalók ezúttal a K&H ügyfeleire pályáznak, tőlük akarnak egy álbejelentkezést követően adatokat kicsalni.  Így néz ki az állevél:

A csalók által megírt szövegben nincsenek égbekiáltó hibák, mégis néhány olvasás is elég lehet rá, hogy érezzük valami nem stimmel. Senki ne kattintson tehát a "BEJELENTKEZÉS ITT"-re vagy ha már mégis kattintott, semmiképp ne adjon meg további adatokat saját fiókjáról, magáról, bankszámláiról. Mutatunk egy képet a valóságos banki felülethez szinte megszólalásig hasonlító áloldalról is:

Korábban természetesen már érte hasonló támadás a bank ügyfeleit. Így az akkori banki útmutatásokat alapul véve a legfontosabb tételek tehát:

  • A K&H Bank sosem kéri email formájában Ügyfeleit, hogy onnan egy linkre kattintva lépjenek be a K&H e-bankba.
  • Amennyiben Ön ilyen emailt kapott és az abban megadott linkre kattintott, kérjük, hogy a kh.hu weboldalról nyissa meg újra a K&H ebankot és változtassa meg jelszavát
  • Amennyiben a belépés nem sikerülne, vegye fel a kapcsolatot velünk a bank@kh.hu email címen vagy a K&H Telecenteren keresztül +36/1/20/30/70 335 33 55.
  • A fentiek miatt, fokozott figyelemmel lépjen be a K&H e-bank szolgáltatásba!

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 602 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Családostul viszik külföldre a magyarokat: 600 ezres fizetés, diploma sem kell
Aki eddig még nem indult útnak, azt jó eséllyel a családja tartotta vissza.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS