2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Végre Budapest is beáll a sorba: péntektől már ezeket is szabad a fővárosban


Május 29-től új szakaszába lép a budapesti koronavírus-járvány elleni védekezés, ezért a Magyar Közlönyben megjelentek szerint még több szabadságot a magyar főváros.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint pénteken új szakaszba lépnek a fővárosi védelmi intézkedések. Ezek alapján:

  • Budapesten május 29-től a vendéglátóhelyek belső, zárt részében lehet tartózkodni, az ott dolgozók a vendégek által látogatható területen kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni, és a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság betartása kötelező;
  • A szabadtéri játszóterek újra megnyithatnak;
  • A szálláshelyek újra fogadhatnak vendégeket, de a szálláshelyen üzemeltetett vendéglátó helyiségekre a vendéglátó üzletekre vonatkozó szabályok irányadóak.

Fontos még azt is kiemelni, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a rendelet értelmében felhatalmazást kapott arra, hogy a vendéglátóhelyek közterület-használatát elősegítse. Mindezt teheti úgy is, hogy akár a rendelkezésre bocsátott közterületek méretét megnöveli.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk