13 °C Budapest

Új változás a koronavírus-járvány miatt Magyarországon: így döntött a törzs

2020. október 7. 15:31

Kedden 23 órától megváltoztak a belépés szabályai Magyarországról Romániába, 14 napos karantént írtak elő a belépőknek - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes ismertette: a rendelkezés nem vonatkozik a két ország között ingázókra, a nemzetközi teherforgalomban történő beutazásra és átutazásra, valamint a gazdasági célú beutazásra. Az új szabály nem vonatkozik azokra sem, akik csak 72 órát tartózkodnak Romániában és van egy, a belépést megelőző 48 óránál nem régebbi, negatív eredményű koronavírustesztjük.

Hozzátette: a karantén feloldását az annak elrendelését követő tizedik napon lehet kezdeményezni, ennek feltétele a karantén nyolcadik napján elvégzett, negatív eredményű koronavírus-teszt, és az, hogy a karanténban lévő ne mutassa a koronavírus-fertőzés tüneteit.

Kiss Róbert beszámolt arról is, hogy kedden 69 rendőri intézkedést kezdeményeztek közérdekű üzem megzavarása, valamint a kereskedelmi üzletekben és közintézményekben érvényes védelmi intézkedések megszegése miatt.

Mint mondta, 28 esetben intézkedtek azért, mert az emberek nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot a tömegközlekedési eszközökön, a rendőrök 25 embert figyelmeztettek, hárman helyszíni bírságot kaptak. Az üzletekben és közintézményekben a védelmi intézkedések megszegése miatt 41 esetben intézkedtek a rendőrök, 36-an figyelmeztetést kaptak, egy embert helyszíni bírsággal sújtottak, néggyel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatálybalépése óta 904 esetben intézkedett a rendőrség a jogszabályban meghatározott védelmi intézkedések megszegése miatt - közölte.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kiss Róbert elmondta azt is, hogy kedden az ország területén történő átutazásra vonatkozó szabályok megsértése miatt 45-ször intézkedtek a rendőrök. Emlékeztetett: a rendőrség a közterületi szolgálat során ellenőrzi a zenés-táncos rendezvények megtartására, valamint a vendéglátóhelyek korlátozott nyitvatartására vonatkozó szabályok betartását. Mint mondta, kedden a vendéglátóhelyek korlátozott nyitvatartásával összefüggésben öt szabályszegést tapasztaltak.

Szólt arról is, hogy kedden 3023 hatósági házi karantént rendeltek el, ebből 350-et az ország területére belépőkkel szemben. Jelenleg 20 319-en vannak hatósági házi karanténban. A rendőrök kedden 8585 alkalommal ellenőrizték a karanténszabályok betartását, a karantén elektronikus ellenőrzéséhez kapcsolódó mobiltelefonos applikációra regisztráltak száma 1014.

Az alezredes a határforgalomról szólva közölte: a belépő teherforgalomban a röszkei autópálya-átkelőnél és Tompánál van három-három órás várakozás, a csanádpalotai autópálya-átkelőnél pedig kétórás várakozás. A személyforgalomban Záhonynál és Beregsuránynál kell két-két órát várakozniuk a Magyarországra belépni szándékozóknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem