Tombolt idén június: hétszázmilliós kár keletkezett egyetlen hónap alatt

2019. július 7. 10:57

A június második felében tapasztalható szélsőséges időjárási jelenségek miatt összesen mintegy 11500 lakásbiztosítással kapcsolatos kárkifizetésre számítanak. A legtöbb káresemény - az országosan bejelentett káresemények csaknem harmada - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében történt.

Június derekán kezdődött a viharokkal, jégesővel és felhőszakadással járó szélsőséges időjárás, azóta a hőség és a frontok váltogatják egymást, és rendszeressé váltak a nagy károkat okozó időjárási jelenségek. A legtöbb kárbejelentés a június 16-i és a június 27-i frontok után történt. Eddig összesen 10598 kárbejelentés érkezett országosan az Aegon ügyfeleitől, úgy becsülik, hogy a kárbejelentések száma eléri majd a 11500-at.

Ebből a június 16-i viharok után 2004, míg a június 27-i események után 3069 kárbejelentés érkezett.

A legtöbb káresemény Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében történt, ahonnan 3386 kárt, míg Borsod-Abaúj-Zemplénből 1144 igényt regisztráltak. Győr-Moson-Sopron és Nógrád megyéből érkezett a legkevesebb kárbejelentés, mindkét megyében száz alatti maradt az esetek száma. A leginkább érintett települések listáját Budapest vezeti, 670 bejelentett kárral, majd Kisvárda, Mátészalka, Ajak és Nyíregyháza következik, a négy Szabolcs megyei településről összesen mintegy 1200 kárbejelentés érkezett. 

Vihar, felhőszakadás, beázás és villámcsapás - sorrendben ez a károk megoszlása, de említést érdemel a jégverés is.

Míg a június 16-i hétvége után alig haladta meg a negyvenezer forintot a bejelentett károk átlagos mértéke, ez azóta jelentősen megemelkedett, várhatóan el fogja érni a 65 ezer forintot is. Jellemzően a villámcsapások okoznak nagyobb, adott esetben százezer forintot is meghaladó lakáskárokat.

A kisebb összegű károkat igyekszik szinte azonnal jóváhagyni és kifizetni az Aegon Biztosító, míg a nagyobb összegű káreseményeknél néhány nappal hosszabb lehet a kárszakértői- és kárkifizetési folyamat, de a biztosító elsődleges törekvése, hogy minden biztosított a lehető leghamarabb és a lehető legegyszerűbb ügyintézéssel eljusson a kárkifizetésig. 

Az Aegon a vagyonbiztonság érdekében óvintézkedéseket javasol a viharos időszakban:

  • Húzzuk ki a konnektorból az elektromos berendezéseket, ha hosszabb ideig nem leszünk otthon. A villám okozta elektromos zárlat nem csupán az értékes készüléket teheti tönkre, hanem tűzhöz is vezethet.
  • Ne hagyjuk nyitva az ablakokat, ha elmegyünk otthonról.
  • Rendszeresen ellenőrizzük az épületek tetőszerkezetét és szükség esetén gondoskodjunk a javításról! Ez beletartozik a kármegelőzési kötelezettségbe! 
  • Ne hagyjunk kint tárgyakat (kerti bútorok, grilleszközök, nagyobb szerszámok, játékszerek stb.), vigyük őket védett helyre.
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm