6 °C Budapest

Több mint 100 ezer egészségügyi dolgozó fertőződött meg világszerte

MTI
2020. május 14. 21:31

Legalább 100 ezer egészségügyi dolgozó fertőződött meg világszerte az új típusú koronavírussal, bár a valós szám ennél akár jóval nagyobb is lehet - figyelmeztetett csütörtökön a Nővérek Nemzetközi Tanácsa (ICN), amely arra kérte a kormányokat, hogy a lehető legrészletesebben ismertessék a számadatokat.

Számos európai ország, valamint több, a koronavírus-járvány által különösen sújtott országban számoltak be arról, hogy a regisztrált koronavírus-fertőzöttek több mint 10 százaléka egészségügyi dolgozó, a legnagyobb arányban Spanyolországban fertőződtek meg (19 százalék) - emlékeztetett az ápolókat képviselő szervezet, amely azonban hangsúlyozta, hogy nehéz az összevetés a különböző országok között, amelyek egymástól eltérő módon vezetik a fertőzéssel kapcsolatos nyilvántartásukat.

Howard Catton, az ICN vezérigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy Spanyolország "mindössze" három olyan ápolóról számolt be, akik a járvány következtében vesztették életüket, miközben a spanyolországi halálozási arányhoz képest alacsonyabbal bíró Egyesült Államok, Nagy-Britannia vagy Brazília többről tett bejelentést.

A nagy eltérés a számok között rámutat arra, hogy hasznos lenne összetettebb adatokkal rendelkezni a kockázatok megértése érdekében

- mondta. Az ICN vezetője szerint legalább 260, az ápolószemélyzethez tartozó alkalmazott vesztette életét a világon, ez azonban szerinte szintén csak kis része a valódi áldozatok számának. A jobb adatok "ápolók és egészségügyi dolgozók életeit menthetnék meg, de a lakosság biztonságát is javítanák" azáltal, hogy jobban ismernénk a Covid-19 nevű betegséget okozó koronavírus terjedését - hangsúlyozta Catton.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm