2020. augusztus 12. szerda Klára

Terjed a H1N1 Magyarországon: ne odázd el az influenza elleni oltást


Egyre több az influenzás beteg, és a tisztifőorvos arra hívta fel a figyelmet, hogy aki tavaly beoltatta magát, annak már nincs védettsége - a vírus ugyanis változik. Több betegnél a H1N1-típusú influenzát mutatták ki.

Az elmúlt hetekben már kimutatták az influenza-A jelenlétét Magyarországon: már emelkedő tendenciát mutat a megbetegedettek száma - tudta meg az InfoRádió Müller Cecília megbízott országos tisztifőorvostól. Elmondta, az országban 11 ezer fő megbetegedését regisztrálták, ez 10 százalékkal magasabb az előző heti adatoknál.

Ezen a héten 44 influenzagyanús betegtől vettek légúti mintát, a beküldött mintákból 11 influenza-A-nak bizonyult

- ismertette Müller Cecília, aki azt is elmondta,

11 főnél H1N1-típust mutattak ki a szezon kezdete óta.

Az egyéb légúti megbetegedéseket is vizsgálják, így találtak 5 óriássejtes vírust is.

Aki még nem tette meg, még most adassa be az influenza elleni védőoltást, a járvány ugyanis január végén, február elején szokott kibontakozni, vagyis van még idő, de két hét kell az immunitás kifejlődéséhez. A 60 éven felüliek, krónikus, idült megbetegedésekben szenvedők, várandós kismamák, egészségügyi intézmények dolgozói, ápoltjai esetében nagyon fontos, hogy ingyenes oltásban részesülhetnek - húzta alá a tisztifőorvos.

Aki tavaly beoltatta magát, annak idén már nincs védettsége, az influenza ugyanis egy nagyon változékony vírus, így az oltás összetétele is változik.

Így hiába oltattad be magad tavaly, ezt idén mindenképpen meg kell ismételni, ha nem akarsz beteg lenni!

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.