2019. január 22. kedd Vince, Artúr

Terjed a H1N1 Magyarországon: ne odázd el az influenza elleni oltást


Egyre több az influenzás beteg, és a tisztifőorvos arra hívta fel a figyelmet, hogy aki tavaly beoltatta magát, annak már nincs védettsége - a vírus ugyanis változik. Több betegnél a H1N1-típusú influenzát mutatták ki.

Az elmúlt hetekben már kimutatták az influenza-A jelenlétét Magyarországon: már emelkedő tendenciát mutat a megbetegedettek száma - tudta meg az InfoRádió Müller Cecília megbízott országos tisztifőorvostól. Elmondta, az országban 11 ezer fő megbetegedését regisztrálták, ez 10 százalékkal magasabb az előző heti adatoknál.

Ezen a héten 44 influenzagyanús betegtől vettek légúti mintát, a beküldött mintákból 11 influenza-A-nak bizonyult

- ismertette Müller Cecília, aki azt is elmondta,

11 főnél H1N1-típust mutattak ki a szezon kezdete óta.

Az egyéb légúti megbetegedéseket is vizsgálják, így találtak 5 óriássejtes vírust is.

Aki még nem tette meg, még most adassa be az influenza elleni védőoltást, a járvány ugyanis január végén, február elején szokott kibontakozni, vagyis van még idő, de két hét kell az immunitás kifejlődéséhez. A 60 éven felüliek, krónikus, idült megbetegedésekben szenvedők, várandós kismamák, egészségügyi intézmények dolgozói, ápoltjai esetében nagyon fontos, hogy ingyenes oltásban részesülhetnek - húzta alá a tisztifőorvos.

Aki tavaly beoltatta magát, annak idén már nincs védettsége, az influenza ugyanis egy nagyon változékony vírus, így az oltás összetétele is változik.

Így hiába oltattad be magad tavaly, ezt idén mindenképpen meg kell ismételni, ha nem akarsz beteg lenni!

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 7 131 forintos törlesztőrészlettel az MKB nyújtja (THM 19,08%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 7 610 forintos törlesztőt (THM 20,37%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hiába van padlón a kamat: a hiteled dupláját is behajthatja rajtad a bankod
Mutatjuk, hogy mitől függ a kamatköltség teljes összege.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk