2021. január 21. csütörtök Ágnes

Szlávik: egyelőre bírják az intenzív osztályok a terhelést


Egyelőre bírják a kórházak intenzív osztályai a terhelést, egyelőre stabilizálódni látszik a kórházba kerülők száma. Szlávik János elmondta: míg a járvány elején csupán hat-hét kórházban kezeltek koronavírusos betegeket, ezzel szemben ma már 78 intézményben látják el őket.

A kórházak intenzív osztályai egyelőre még bírják a járvány jelentette terhelést - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV Start adásában. Szlávik János elmondta: míg a járvány elején csupán hat-hét kórházban kezeltek koronavírusos betegeket, ezzel szemben ma már 78 intézményben látják el őket. Hangsúlyozta továbbá azt is, hogy a kórházak intenzív osztályai egyelőre még bírják a rájuk nehezedő terhelést.

Arra a hírre reagálva, miszerint Magyarországon - az amerikai járványmodell szerint - két hét múlva lesz csúcson a járvány és ekkor nagyjából napi 178 halottal lehet majd számolni, azt mondta: egyáltalán nem kizárt sajnos, hogy valóban elérjük ezt a számot,

ugyanakkor egyelőre stabilizálódni látszik a kórházba kerülők száma.

A betegek kezelésére vonatkozóan elmondta, hogy bár márciusban kiadtak  egy országos kezelési protokollt, ez az útmutató folyamatosan változik. Jelenleg a favipiravirt és a remdesivirt használják leginkább, valamint a betegség korai stádiumában még a vérplazma is segíthet. Az infektológus arról is beszélt, hogy a betegek közt több a férfi, mint a nő. Felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy az idősek mellett a kockázati csoportba tartozó betegségek elszenvedői is veszélyeztetettek.

Ez utóbbiak közé a cukorbetegség, a dohányzás, a Down-szindróma, a kóros elhízás, illetve a szív- és érrendszeri betegségek tartoznak

- mondta hozzátéve azt, hogy mindemellett bárkire veszélyes lehet a koronavírus.

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked