2019. július 18. csütörtök Frigyes

Szinte senki sem tudja: még erre is fizet a lakásbiztosításod, nézd át a szerződést


A lakásbiztosítási szerződésekből megtéríthető a kerékpározás közben okozott baleseti kár, erre azonban legtöbbször csak bizonyos limithatárig van lehetőség - mondta az InfoRádióban a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnökségi tagja, Cselovszki Zsolt.

Jelen pillanatban a kerékpárok nincsenek szabályozva biztosítási szempontból, a magánember felelőssége érvényes.

Ha megfelelő lakásbiztosítás van, ami erre kiterjed, akkor ha a biztosított gyermeke okoz kerékpáros balesetet, akkor fognak fizetni az ott látott értékhatárig, de ez nem tartozik a kgfb-törvény hatálya alá, ugyanakkor egyre izgalmasabb lesz, mert ha végiggondoljuk, megjelentek az e-biciklik - Németországban hihetetlen, hogy mi van -, ezek pedig már egészen más közlekedési eszközök, mint a kerékpárok

- mutatott rá az InfoRádióban Cselovszki Zsolt, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnökségi tagja.

Akinek nincs ennyire kiterjedt lakásbiztosítása, ott ilyen esetekben akár polgári peres eljárásra is számítani kell a szakértő szerint, de úgy véli,

a piacon elérhető biztosítások 80 százalékának már része ez, legfeljebb az ügyfél nem tud róla, mert nem olvasta el a szerződését.

Ugyanakkor a felelősségnek van egy összegszerű limithatára, ez viszont biztosítónként változhat, erre is figyelni kell.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,75 százalékos THM-el, és havi 85 891 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 80 439 forintos törlesztőt ígér a 2,66 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,70 százalékos THM is alacsony, 80 631 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a OTP Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

07.18-07.24
Országos

Spar

07.18-07.24
Országos

Aldi

07.18-07.24
Országos

Lidl

07.18-07.24
Országos

Praktiker

07.11-07.22
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos