2021. január 23. szombat Zelma, Rajmund

Szijjártó: hét magyart mentenek ki Kínából


Hét magyart kellene kihozni Kínából azonban egyelőre nem engedélyezték a segítő francia gép berepülését. Szijjártó Péter szerint sem itthon, sem külföldön nem tudnak magyar fertőzöttről

Hét magyar kérte, hogy a külügy menekítse ki őket Kínából - ismertette egy más témában tartott sajtótájékoztatón Szijjártó Péter. A külügyminiszter kiemelte, sem itthon, sem külföldön nem tudnak magyar fertőzöttről. Azt is elmondta, hogy jelenleg nyolc magyar van Kínában. Közülük hatan Vuhan városában, ahonnan a vírus indult, ketten Hupej tartomány más részén.

A hétből, akiket ki kell menteni az országból, öten a lezárt Vuhan városban vannak, ketten máshol.

Az evakuálás Szijjártó szerint légi úton lehetséges, a magyar fél kapcsolatban van a németekkel, a portugálokkal és a franciákkal, utóbbiaktól szóbeli ígéretet kaptak, hogy segítenek az evakuálásban. Azonban a franciák egyelőre nem kaptak berepülési és leszállási engedélyt Kínától.

Mihelyt a kínaiak megadják a szükséges engedélyeket, a franciák indulnak. Az első adandó alkalommal ki tudjuk utaztatni a magyarokat

- húzta alá a miniszter, majd hozzátette: senkinek sem ajánlják, hogy Hupej tartományba utazzon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Hiába van kanyarban az orosz vakcina: a magyarok köszönik, nem kérnek belőle
13 ezer fő töltötte ki a Pénzcentrum nagy covid-vakcina kutatását.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked