2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Szijjártó: hét magyart mentenek ki Kínából


Hét magyart kellene kihozni Kínából azonban egyelőre nem engedélyezték a segítő francia gép berepülését. Szijjártó Péter szerint sem itthon, sem külföldön nem tudnak magyar fertőzöttről

Hét magyar kérte, hogy a külügy menekítse ki őket Kínából - ismertette egy más témában tartott sajtótájékoztatón Szijjártó Péter. A külügyminiszter kiemelte, sem itthon, sem külföldön nem tudnak magyar fertőzöttről. Azt is elmondta, hogy jelenleg nyolc magyar van Kínában. Közülük hatan Vuhan városában, ahonnan a vírus indult, ketten Hupej tartomány más részén.

A hétből, akiket ki kell menteni az országból, öten a lezárt Vuhan városban vannak, ketten máshol.

Az evakuálás Szijjártó szerint légi úton lehetséges, a magyar fél kapcsolatban van a németekkel, a portugálokkal és a franciákkal, utóbbiaktól szóbeli ígéretet kaptak, hogy segítenek az evakuálásban. Azonban a franciák egyelőre nem kaptak berepülési és leszállási engedélyt Kínától.

Mihelyt a kínaiak megadják a szükséges engedélyeket, a franciák indulnak. Az első adandó alkalommal ki tudjuk utaztatni a magyarokat

- húzta alá a miniszter, majd hozzátette: senkinek sem ajánlják, hogy Hupej tartományba utazzon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.