2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly

Szigorú javaslat: fizetős lehet a fogászati ellátás?

  • Népszava
  • 2018. augusztus 21. kedd 10:00

Önrész bevezetését javasolja Nagy Ákos, az Országos Alapellátási Szövetség alelnöke a felnőttek ellátásában - írja a Népszava.

Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, az Országos Alapellátási Szövetség alelnöke azt javasolja, hogy a felnőttek fogászati ellátásából hiányzó összeg pótlására vezessenek be egy átlagosan 3-4 ezer forintos önrészt a jelenleg térítésmentes kezelésekért. Ezt a pénzt év végén visszakapnák a páciensek, feltéve, hogy két szűrővizsgálat között elvégeztetik a szükséges beavatkozásokat fogaik megtartásához.

Ezen túl a fogorvos azt is javasolja, hogy a kormányzat vonja meg a családtámogatás egy részét, amennyiben a szülők nem viszik el a gyereküket az iskolai fogorvos által javasolt kezelésre. Véleménye szerint veszélyeztetésnek minősül, ha a szülők nem törődnek gyerekeik egészségével. A fogorvos álláspontja szerint ha az iskolakerülő gyerek családjától megvonható a családtámogatás, akkor ez azok esetében is megvalósítható, akik nem vigyáznak a gyerek egészségére.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Így spórolnak a tanévkezdésen 10 ezreket az élelmes szülők: érdemes kivárni?
Soka úgy gondolják, tesicuccot, őszi cipőt venni most felesleges.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.