2021. március 2. kedd Lujza

Szedi áldozatait a hideg: 15-en fagytak halálra az elmúlt két hétben Magyarországon

  • 24.hu
  • 2021. február 15. hétfő 09:01

Október óta 104 ember fagyott halálra agyarországon, az elmúlt két hétben 15-en hunytak el a hideg miatt. A Magyar Szociális Fórum szerint a legtöbben nem az utcán, hanem saját, fűtetlen otthonukban fagytak meg.

Tavaly október óta már 104 ember fagyott halálra Magyarországon - írja a 24.hu a Magyar Szociális Fórum adatai alapján. Kiderült, hogy az elmúlt két hétben 15-en hunytak el a hidegben.

Az extrém hideg miatt jelenleg is érvényben van a vörös kód, ígyenkor a hajléktalanokat a nem nekik fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is fogadniuk kell,

ugyanakkor az elmúlt években legtöbben saját fűtetlen lakásukban hűltek ki végzetesen.

A Magyar Szociális Fórum közölte, hogy a rendszerváltás óta már csaknem 9 ezer ember fagyott halálra Magyarországon. Hétfőn értük gyújtanak gyertyát és rájuk emlékeznek a Szent István bazilikánál 18 órakor. Két éve, a Kossuth-téri gyertyagyújtásnál a Magyar Szociális Fórum alapítója, Simó Endre arról beszélt, hogy a fagyhalottak megtöltenék a teret, ha élnének, ha emberszámba vették volna őket.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fontos átalakulás jön az eMAG-nál: a kiszállítást és a csomagpontokat is érinti
Papp Máté, a Marketplace vezetője beszélt a részletekről.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked