2020. december 2. szerda Melinda, Vivien

Súlyos szigorításokat jelentett be Merkel: Németországban egyhónapos lezárás jön


Azonnal cselekedni kell Németországban: Angela Merkel kancellár ezzel indokolta a bejelentett korlátozásokat. Mindenki legfeljebb egy másik háztartás tagjaival találkozhat nyilvános helyen - azokon felül, akikkel egy háztartásban él. De így se gyűlhet össze tíznél több ember. Bezárnak a szórakozóhelyek, a mozik, a színházak, a játéktermek, a vidámparkok, a konditermek és az uszodák. Az éttermek legfeljebb házhozszállítást végezhetnek, a szállodákban pedig csak indokolt esetben lehet éjszakázni.

Cselekednünk kell, méghozzá azonnal, hogy elkerüljük az országos egészségügyi vészhelyzetet - mondta a Deutsche Welle szerint Angela Merkel, miután egyeztetett a tartományi vezetőkkel. Németországban az elmúlt tíz napban duplájára nőtt az intenzív ellátásra szoruló koronavírusos betegek száma, ami a német kancellár szerint a kapacitások kimerülésével fenyeget.

Ezen a ponton az esetek 75 százalékánál már nem lehet feltárni, honnan indult a fertőzés

- mondta. Angela Merkel részleges lezárást jelentett be november másodikától: ez egy hónapig lesz érvényben az egész országban. Mindenki legfeljebb egy másik háztartás tagjaival találkozhat nyilvános helyen - azokon felül, akikkel egy háztartásban él. De így se gyűlhet össze tíznél több ember, a munkáltatókat pedig arra biztatják, hogy ha tehetik, küldjék haza a dolgozóikat.

Bezárnak a szórakozóhelyek, a mozik, a színházak, a játéktermek, a vidámparkok, a konditermek és az uszodák. Az éttermek legfeljebb házhozszállítást végezhetnek, a szállodákban pedig csak indokolt esetben lehet éjszakázni. Az óvodák és az iskolák egyelőre nyitva maradnak, és a boltok sem zárnak be, de korlátozzák a vásárlók számát. Az idősotthonokban is lehet látogatókat fogadni, és nyitva maradnak a templomok is.

Merkel bejelentette, hogy tízmilliárd eurót különítettek el a korlátozások miatt kárt szenvedett cégek megsegítésére. A kancellár és a tartományi vezetők két hét múlva vitatják meg újra, hogy szükséges-e módosítani a korlátozásokon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Videó: bejutottunk az ALDI raktáraiba, ahol több ezer tonna papírt hasznosítanak újra
2025-re minden saját márkás termék csomagolása újrahasznosítható lesz az áruházláncnál.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

12.03-12.09
Országos

Spar

12.03-12.09
Országos

Lidl

12.03-12.09
Országos

Aldi

12.03-12.09
Országos

Tesco

12.03-12.09
Országos

Auchan

Prémium termékkatalógus
11.26-12.24
Országos

Aldi

11.26-12.02
Országos

Auchan

11.26-12.02
Országos

  Ajánlatunk