14 °C Budapest

Súlyos milliókkal biztosítja magát milliárdokra Lagzi Lajcsi: egyre romlik az állapota

2019. június 2. 15:06

5 milliárdos kockázati fedezetű életbiztosításáról vallott Galambos Lajos. A Pénzcentrum kiszámolta, hogy egy ekkora összegű életbiztosítás havonta mekkora befizetéssel járhat.

Egyre romló egészségügyi állapota miatt nagy összegű életbiztosítást kötött Lagzi Lajcsi - ami saját bevallása szerint 5 milliárd forintig megtéríti az egészségügyi kiadását. Az énekes bevallása szerint ez már fedezi egy esetleges repülős hazaszállítást is - írja a Story.

Ötvennyolc évesen tisztában vagyok vele, hogy senki sem élhet örökké. Van egy életbiztosításom is, elég komoly, nagy összegű. Annyit elárulok róla, hogy amikor legutóbb Ázsiában jártam, kiegészítő biztosítást kötöttem hozzá az útra, és a teljes fedezeti értéke 5 milliárd forint volt. Vagyis mindent álltak volna, amire szükség lehet a bajban, mondjuk, egy olyan különleges repülős hazaszállítást is, mint amilyet szegény Sas Jóskánál igénybe kellett venni nemrég.

- mondta el a lapnak Lajcsi. Noha minden egyes biztosítási szerződés különböző lehet, hiszen abba belekalkulálják az egyének egészségi állapotát és életkorát is, mi egy többes biztosító kalkulátorát használva az 5 milliárdos fedezeti összegre azt találtuk, hogy az évi 1,1 millió forintba kerül. Nem tudjuk, hogy Galambos biztosítása csak az utazásra szólt-e, de egy átlagos kockázati életbiztosítás, amely 5 milliárd forintig fedez, nagyjából 1-1,2 millió forintba kerül évente.

Vajon Lajcsi elvégezte már az adategyeztetést?

Nem mindegy, hogy az embernek milyen életbiztosítása van, de akinek életbiztosítása van, annak el kell végeznie a kötelező adategyeztetést, amelyet a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megakadályozásáról szóló törvény miatt kell megtenni. A határidő 2019. június 26 - ha eddig az ügyfelek nem teszik meg, nem tranzaktálhatnak a biztosítás esetén - így nem intézhetnek ki- és befizetést. A témáról itt írtunk bővebben:

A Pénzcentrumnak nyilatkozó biztosítók akkor nem árulták el, hogy még hány ügyfélnek kell elvégeznie a kötelező adategyeztetést. Mindenesetre egyikük válaszából kiderül, hogy olyna nehézségek állnak a biztosítók előtt, amelyek miatt egyáltalán nem biztos, hogy sikerül minden egyes ügyfelet kiértesíteni időben. Noha a kockázati életbiztosításokra minden bizonnyal nem szükséges azt megtenni, a Pénzcentrum azt javasolja, hogy az életbiztosítással rendelkező ügyfelek keressék fel biztosítójukat, és érdeklődjenek, hogy van-e adategyeztetési kötelezettségük.

NEKED AJÁNLJUK
Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val!

Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés...

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem