2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly

Súlyos milliókkal biztosítja magát milliárdokra Lagzi Lajcsi: egyre romlik az állapota


5 milliárdos kockázati fedezetű életbiztosításáról vallott Galambos Lajos. A Pénzcentrum kiszámolta, hogy egy ekkora összegű életbiztosítás havonta mekkora befizetéssel járhat.

Egyre romló egészségügyi állapota miatt nagy összegű életbiztosítást kötött Lagzi Lajcsi - ami saját bevallása szerint 5 milliárd forintig megtéríti az egészségügyi kiadását. Az énekes bevallása szerint ez már fedezi egy esetleges repülős hazaszállítást is - írja a Story.

Ötvennyolc évesen tisztában vagyok vele, hogy senki sem élhet örökké. Van egy életbiztosításom is, elég komoly, nagy összegű. Annyit elárulok róla, hogy amikor legutóbb Ázsiában jártam, kiegészítő biztosítást kötöttem hozzá az útra, és a teljes fedezeti értéke 5 milliárd forint volt. Vagyis mindent álltak volna, amire szükség lehet a bajban, mondjuk, egy olyan különleges repülős hazaszállítást is, mint amilyet szegény Sas Jóskánál igénybe kellett venni nemrég.

- mondta el a lapnak Lajcsi. Noha minden egyes biztosítási szerződés különböző lehet, hiszen abba belekalkulálják az egyének egészségi állapotát és életkorát is, mi egy többes biztosító kalkulátorát használva az 5 milliárdos fedezeti összegre azt találtuk, hogy az évi 1,1 millió forintba kerül. Nem tudjuk, hogy Galambos biztosítása csak az utazásra szólt-e, de egy átlagos kockázati életbiztosítás, amely 5 milliárd forintig fedez, nagyjából 1-1,2 millió forintba kerül évente.

Vajon Lajcsi elvégezte már az adategyeztetést?

Nem mindegy, hogy az embernek milyen életbiztosítása van, de akinek életbiztosítása van, annak el kell végeznie a kötelező adategyeztetést, amelyet a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megakadályozásáról szóló törvény miatt kell megtenni. A határidő 2019. június 26 - ha eddig az ügyfelek nem teszik meg, nem tranzaktálhatnak a biztosítás esetén - így nem intézhetnek ki- és befizetést. A témáról itt írtunk bővebben:

A Pénzcentrumnak nyilatkozó biztosítók akkor nem árulták el, hogy még hány ügyfélnek kell elvégeznie a kötelező adategyeztetést. Mindenesetre egyikük válaszából kiderül, hogy olyna nehézségek állnak a biztosítók előtt, amelyek miatt egyáltalán nem biztos, hogy sikerül minden egyes ügyfelet kiértesíteni időben. Noha a kockázati életbiztosításokra minden bizonnyal nem szükséges azt megtenni, a Pénzcentrum azt javasolja, hogy az életbiztosítással rendelkező ügyfelek keressék fel biztosítójukat, és érdeklődjenek, hogy van-e adategyeztetési kötelezettségük.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Így spórolnak a tanévkezdésen 10 ezreket az élelmes szülők: érdemes kivárni?
Soka úgy gondolják, tesicuccot, őszi cipőt venni most felesleges.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.