7 °C Budapest

Súlyos kór támadja a magyarokat: ezekkel a tünetekkel rögvest menj orvoshoz

2018. január 28. 17:30

Rengeteg rövidebb, hosszabb anyag jelenik meg hetente a Pénzcentrumon, most az elmúlt hét legolvasottab, legérdekesebb híreiből mutatunk néhányat. Ha lemaradtál volna a lenti cikkekről, most pótolhatod őket.

Súlyos kór támadja a magyarokat: ezekkel a tünetekkel rögvest menj orvoshoz

Kitört az influenzajárvány, egy hét alatt közel 17 ezer megbetegedést regisztráltak Magyarországon. Százezer lakosra vetítve a betegek száma Pest és Fejér megyében, valamint a fővárosban a legmagasabb, a legtöbb beteg a 15-34 éves korosztályból kerül ki, a betegek 26,6 százaléka gyerek. Fejfájás, láz, hidegrázás, orrfolyás, köhögés, tüsszögés - változatosak lehetnek a tünetek. Mutatjuk, mit érdemes beszerezni a házi patikába, és mikor érdemes orvoshoz fordulni.

Így lottózz okosan: majdnem annyit fizet, mint a négyes és könnyebben összejön

Tavaly augusztusban több cikk is napvilágot látott azzal kapcsolatban, hogy egyes játékosok (egy bizonyos család) feltűnően sokszor szerepel lottósorsolásokon számhúzóként. Nemrégiben pedig a Pénzcentrum szúrta ki, hogy Mácsai Rozália, a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet egyik vezető tagja ismételten számhúzó volt a Hatoslottó sorsolásán. Ennek apropóján megkerestük a Szerencsejáték Zrt.-t, hogy egyes játékosok hányszor voltak már számhúzók egy-egy játékban, illetve hogy mekkora összeget nyernek átlagosan a szerencsés bekerülők.

Ezek a tiltott városok vonattal Budapestről: óriási bukó lehet a vége

Magyarországnál fejlettebb régiókban ezer kilométeren belül valós alternatívát nyújt a vonatközlekedés a repülővel szemben. Budapestről indulva viszont más a helyzet, már öt-hatszáz kilométerre lévő városokba is csak spórolási célból válasszuk a vasútat, ha pedig fapados repülő is jár az úti célunkra, akkor eszünkbe se jusson vonatra ülni.

Siess a Lidlbe, Aldiba, Tescóba: ilyen akció már nem nagyon lesz

Az előttünk álló hetek a farsang bűvöletében fognak telni. Ez az ünnep a tavaszvárás és bőség szimbóluma, így a lakomák, disznótorok, bálok elmaradhatatlan kellékei lesznek az ünnepségnek. Azoknak azonban, akik inkább otthon baráti, családi körben ünnepelnének, a Pénzcentrum most összegyűjtötte, hogy az áruházak milyen akciókkal várják őket az ünnephez kapcsolódó ételekkel, maskarákkal kapcsolatban.

Megásták a hálapénz sírját: így inthetsz búcsút a pénzes borítékoknak

Számos szolgáltatásalapú egészségbiztosítás érhető már el hazánkban. Ezek segítségével jó minőségű és gyors egészségügyi ellátáshoz juthatunk, ha megbetegednénk. Fontos azonban tisztán látni, hogy mire terjednek ki, és mire nem ezek a biztosítások, valamint tudomásul venni, hogy a jelenlegi csomagok nem helyettesítik az társadalombiztosítást. Négy nagy biztosító termékét vizsgáltuk meg, és megkerestünk szakmai szervezeteket is, hogy arról érdeklődjünk, kik veszik jellemzően ezeket a biztosításokat, és szerintük milyen változásokat hoz a 2018-as év.

Közel 83 ezret bukhatsz évente: sok beteg nem ismeri a kedvezményt

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Becslések szerint hazánkban a lakosság 1-2 százalékát érintheti a coeilakia, vagyis a gluténérzékenység. Ez egy olyan autoimmun betegség, amely genetikai alapon, környezeti provokációra alakulhat ki - akár felnőttkorban is. A betegség nem gyógyítható, csak életen át tartó diétával kezelhetők a tünetek. Vagyis akinél diagnosztizálják a betegséget, annak bizonyos élelmiszerekről le kell mondania, vagy gluténmentes termékeket kell beszereznie, ami viszont jóval drágább. Hiába jár a gluténérzékenység után adókedvezmény, az összeg nem sok mindenre elég, ha a gluténmentes termékek árait figyelembe vesszük. Van, aki mégis önként választja a drágább élelmiszereket, vonja meg magától a glutént, mert azt hiszi, így egészségesebben él. De vajon tényleg így van?

Visszatértek a 0%-os autóhitelek: mutatjuk, milyen modelleket választhatsz

A 2008-as hitelválság előtt szinte az összes márka kínált Magyarországon nulla százalékos autóhitelt, azonban ezek az ajánlatok azóta megritkultak. Körbenéztünk, hogy a legnépszerűbb márkák körében mely modellekre igényelhető teljesen ingyenes részletfizetés.

Ingyenes csodaszer az elhízás ellen: ez tényleg bárki számára elérhető

Stressz, elhízás, cukorbetegség: talán ezek a szavak jutnak a leggyakrabban eszünkbe akkor, ha a nyugati világot sújtó népbetegségekről hallunk. Nos, ez egyáltalán nem véletlen, a három betegség ugyanis szorosabban összefügg, mint elsőre gondolnánk.

Vaj, tej, tojás: Angliában olcsóbb, mint Magyarországon. Mi történik itt?!

Az Egyesült Királyságban olcsóbb a tej, a vaj, de még adott esetben a tojás is, mint Magyarországon, ahol különböző termékek árait összehasonlítva valahol a német árszínvonal környékén mozgunk. A Nutella ugyanakkor nálunk a legdrágább, szerencséjük van viszont a kóla imádóknak, ahhoz ugyanis hazánkban lehet a legolcsóbban hozzájutni. A Pénzcentrum négy ország, nyolc üzletében vizsgálta hét termék árat, azért hogy kiderüljön, hol, mennyiért lehet beszerezni egy-egy kategóriájú élelmiszert.

Kapaszkodj meg: 50 ezerből kijön egy tengerparti családi nyaralás

Igaz, hogy még csak január vége van, viszont már most érdemes megtervezni az idei nyaralást. Nem csak a szabadságolások miatt, hanem azért is, mert rengeteget spórolhatunk, ha még most lefoglaljuk az utat. Jól jár, aki már most foglal: egy egyhetes olaszországi nyaralás már 50 ezer forintból kijön egy kétgyermekes családnak, Horvátországban pedig, ha reggelit is kérünk a szállodában, 77 ezerből jön ki a családi pihenés.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm