7 °C Budapest

Súlyos kór támadja a magyar gyerekeket: drága, nehezen elérhető a védekezés

2018. július 29. 17:30

Ezek voltak 2018 30. hetének legfontosabb, legérdekesebb, és legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.

Súlyos kór támadja a magyar gyerekeket: drága, szinte elérhetetlen a védekezés

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek, ha azt szeretnék, hogy a gyerekeik megkapják az összes, orvosok által ajánlott, ám nem kötelező, így nem térítésmentes védőoltást. Hiába fizetnének azonban a szülők, ha a vakcina hiányzik a patikákból. Ugyan friss hírek szerint a meningococcus B okozta agyhártyagyulladás elleni vakcina ellátása az év végig zavartalan lesz, vannak olyan ajánlott védőoltások, melyekből továbbra is hiány van.

Búsulhatnak a magyar melósok: ennyi maradt a bedarált cafeteria-rendszerből

Ahogy arról pénteken beszámoltunk, az Országgyűlés pénteken elfogadta a 2019-re vonatkozó adótörvény csomagot. Bár várhatóan őszi parlamenti ciklusban még alakulhat a személyi jövedelemadóról szóló törvény, a frissen elfogadott csomaggal új keretek között tervezhetik a munkáltatók a 2019-es juttatásokat. Mutatjuk, milyen változásokra számíthatunk.

Lehull a lepel: ennyiért gályázhatsz raktárosként, eladóként a Kikában

A Kika is megosztja már álláshirdetéseiben, hogy mennyit lehet keresni, ha az adott pozícióban helyezkedsz el. Megnéztük, hogy van-e differencia a különböző áruházaknál elérhető bérek között, és egyáltalán mennyit lehet keresni, ha a bútoráruháznál helyezkedsz el.

Egyre több magyar munkaszerződését módosítják: bukhatják a bérpótlékot

Egyre többször fordul elő, hogy az irodai alkalmazottak munkarendjét kötetlenné minősíti a munkáltató. Ez elsőre jól hangzik, ugyanakkor nem árt tudni, hogy az ilyen munkavállaló nem jogosult bérpótlékra. Mutatjuk, mire számítson az, akinek így módosítják a szerződését.

Ez volt a sláger a lottózókban: milliárdokat kaszáltak a szemfüles magyarok

Az idei oroszországi világbajnokság alatt voltak olyan játékosok, akik több mint százszoros pénzeket nyertek egy-egy eltrafált fogadással a Tippmixen. Nagy összegű kifizetések történek például azoknak, akik pontosan megtudták tippelni a spanyol-portugál csoportmérkőzés 3-3-as végeredményét, de óriásit szakítottak (110-szeres szorzóval!) azok is (2 ezren voltak), akik a világbajnoki döntő 4-2-es francia győzelemre tették meg tétjeiket. A legnagyobb aranytojást tojó csapatok pedig a belgák, illetve - kevés meccsük ellenére - a németek voltak. Mutatjuk a vébé alatti legextrémebb kifizetéseket is.

Kiderült: ennyit lehet keresni benzinkutasként egy pesti Mol kúton

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Országszerte keresnek embereket töltőállomás kezelő - shop eladó munkakörbe. Kíváncsiak voltunk, mégis milyen követeleményeknek kell megfelelniük a jelentkezőknek és mennyi fizetést remélhet az, aki esetleg munkát vállalna valamelyik Mol benzinkúton.

Kövesd te is az 50-20-30-as trükköt: nincs többé hónap vége

Bár az utóbbi időszakban számos pozitív adat látott napvilágot a magyar lakosság anyagi helyzetét, megtakarításait illetően, ennek ellenére még mindig sokan vannak, akiknek nincsen érdemi megtakarításuk. Nyilván nem kell megmagyarázni, hogy ez miért jelent problémát: az ilyen helyzetben lévő emberek számára elegendő egy nagyobb, váratlan kiadás, esetleg egy hosszabb ideig tartó betegség, és máris anyagilag nehéz helyzetbe kerülhetnek. Az alábbiakban azonban bemutatunk egy egyszerű módszert, amelynek segítségével bárki képes lehet nagyobb anyagi biztonságot teremteni saját maga, illetve családja számára.

Így vált elitiskolává Pest első gimnáziuma: 301 éve megy az oktatás

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található a budapesti Piarista Gimnázium, melyet 1717-ben alapítottak, Pest város első gimnáziumaként. Bár a piaristák első iskoláit azért hozták létre, hogy a kevésbé tehetős sorból származó, az oktatásért fizetni képtelen diákok is tanulhassanak, a budapesti gimnázium időközben elitiskolává vált, nem kis részben azért, mert a szocializmus alatt az értelmiségi képzés terepe lett. Továbbra is fiúgimnáziumi rendszerben működnek, olyan diákok jelentkezését várják, akiknek az eredményei jók és fontos nekik, hogy egy katolikus közösségbe tartozhassanak. Egy diákcsoportjuk önszorgalomból meteorológiai ballont bocsátott fel, ők az Azori-szigetekre is eljutottak egy nemzetközi tanulmányi versenyre. Az iskola oktatási és vallási szemléletéről, a tanárok helyzetéről és a digitalizáció kihívásairól is beszélt a Pénzcentrumnak adott interjújában Horváth Bálint, a budapesti Piarista Gimnázium igazgatója.

Idegörlő várakozás az autószalonokban: hiába van pénzed, ennyit kell malmoznod

Jól indult az idei év a magyarországi autópiac számára, hiszen a kereslet egyaránt nagy az új és a használt autók iránt is. Bár a magyarok még mindig elsősorban a használt autókat keresik, ennek ellenére az új személyautók értékesítése is jelentős mértékben növekedett az idei év első felében. A gyorsan emelkedő kereslettel együtt azonban megnyúlt a várakozási idő is: több autómárka esetében is akár hónapokat kell várniuk a vásárlóknak az új kocsijukra. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy pontosan mennyi ez a várakozási idő.

Sosem gondolnád, melyik a leghamisítottabb magyar bankjegy

A Magyar Nemzeti Bank még 2014-ben kezdte el a forint bankjegyek cseréjét. A megújult bankjegyek biztonsági elemei így ma már jóval összetettebb, komplexebb védelmet nyújtanak az esetleges hamisítások ellen, mégis akadnak olyanok, akik továbbra is próbálkoznak. Kiderült, melyik címlet sokszorosítják illegálisan a leggyakrabban, és az is, milyen módszerekkel.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm