2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Súlyos kór szedi áldozatait: mutatjuk, kik a legérintettebbek


Egy friss kutatás szerint jelenleg Új-Zélandon a legnagyobb a bőrrákos megbetegedések aránya, őket pedig Ausztrália követi. Magyarország ebből a szempontból a szerencsésebb országok közé tartozik, ám még így is több mint 1 100 melanomás megbetegedést regisztráltak egy év alatt.

Új-Zélandon a legmagasabb a bőrrákos megbetegedések aránya az éves bőrrák-érzékenységi mutató (Skin Cancer Susceptibility Index) szerint. A mutató egy 10 pontos skálán pontozza az országokat: a pontok kiszámítása az új melanomás esetek számának a teljes népességhez viszonyított aránya alapján történik.

Új-Zélandon 2 473 új melanomás esetet regisztráltak egy év alatt, így a maximális 10 pontot kapta. A csendes-óceáni szigetországon kívül Ausztrália, Svájc, Svédország és Norvégia található még az első ötben a bőrrák előfordulási aránya szempontjából rangsoroló listán. Magyarország 2,84 ponttal a 24. helyre került a listán, az egy év alatt regisztrált melanomás megbetegedések száma 1 117 volt.

Ez alapján úgy tűnhet, hogy Magyarországon viszonylag kedvező a helyzet ilyen szempontból, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy 10 év alatt legalább másfélszeresére emelkedett az UV-sugárzás okozta melanomás esetek száma, sőt, a daganatos betegségek közül ez a mutató nőtt a legnagyobb mértékben. A melanoma az emberi szervezetben előforduló legveszélyesebb daganat, amit leginkább az egyszeri leégések váltanak ki. A daganatok 70 százaléka újonnan, míg 30 százaléka már meglévő anyajegyekből alakul ki.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.