2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Sokkoló: ennyien kapnak naponta fertőzést a magyar kórházakban


Naponta nagyjából kétszázan kapnak valamilyen fertőzést a magyar kórházakban, a Nemzeti Népegészségügyi köztpont szerint összességében a betegek 3,5 százaléka kap el valamit az intézményekben.

Magyarországon a betegek 3,5 százaléka kap kórházi fertőzést, naponta pedig több mint kétszáz, az egészségügyi ellátással összefüggő infekciót regisztrálnak - közölte Oroszi Beatrix, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakmai vezetője az IME - Interdiszciplináris Magyar Egészségügy című szakfolyóirat egészségügyi konferenciáján. A Világgazaság tudósítása szerint elhangzott, hogy a kórházi fertőzések, a szigorú előírások betartásával akár 30-50 százalékkal is csökkenthetők lennének.

Magyarország az Európai Unió és az Egészségügyi Világszervezet globális betegbiztonsági programja alapján 2018-ban elindította az infekciókontroll-pályázatokat a fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézetek számára, a kórházi fertőzések visszaszorítására 2,1 milliárd forint uniós pályázati forrás áll rendelkezésre. Egy-egy kórház 60 millió forintra pályázhat - erről már Csányi Endre Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi szakmai irányításért felelős helyettes államtitkára beszélt.

A programhoz kapcsolódó finanszírozási feltételeket mindenképpen be kell építeni az egészségügyi büdzsébe - hangsúlyozta -, de ez még kidolgozás alatt van, a projekttel kapcsolatos nagyobb beruházások pedig elmondása szerint legkorábban 2021-ben valósíthatók meg.

A kórházi fertőzések visszaszorítására az országos tiszti főorvos öt módszertani levelet is megfogalmazott

- hangzott el a konferencián.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Nem dőlhetnek hátra a magyar devizahitelesek? Fontos ügyben dönt az EU bírósága
A legtöbb magyar adóst érintheti, akinek 2015 előtt devizahitele volt.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked