2019. január 18. péntek Piroska

Soha nem fognak annyit keresni itthon az ápolók, mint Németországban


Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt reméli, hogy néhány év múlva végleg eltűnhet a hálapénz rendszere Magyarországról. Ezzel együtt a szakember azt is elmondta, hogy nem tudnak annyit fizetni az ápolónőknek itthon, mint amennyit Németországban kereshetnek - írja a Magyar Idők.

Kásler Miklós a lapnak elmondta, hogy négy év alatt összesen 72 százalékkal emelik a szakdolgozói béreket, azonban hozzátette

abból indulunk ki, hogy soha nem tudunk annyit fizetni az ápolónőknek itthon, mint amennyit Németországban kereshetnek, ugyanakkor a németek sem tudnak olyan magas bért adni, mint az amerikaiak.

Éppen ezért áthidalásként a magyar kormány azt tervezi, hogy az egészségügyi dolgozók béremelése mellett a lakhatás megkönnyítése fogja játszani a főszerepet az elkövetkeztenő időkben.

A hálapénzrendszert úgy lehet kiiktatni, ha a béremelésekkel elérik azt a színvonalat, amikor nem lesz már szükség erre, ez azonban nem néhány év munkája

- mondta el a miniszter.

JÓL JÖNNE 900 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 900 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 213 forintos törlesztőrészlettel a K&H nyújtja (THM 14,97%), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE 25 043 forintos törlesztőt (THM 17,21%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a Raiffeisen konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Még mindig divat az óratekerés: egy perc alatt lebuktathatod a simlis autóneppert
Nem kellett sok hirdetést megnézni, hogy egy visszatekert kocsit találjunk!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS