2019. július 20. szombat Illés

Saját gyógyszerét adta a gyermekének, börtön lehet a vége


A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi nővel szemben, aki a saját gyógytapaszát helyezte el gyerekén, aki emiatt eszméletét veszítette - írja az Index.

A vádlott nyolcéves gyermeke egy napközis táborban sérült meg, hasi és hátfájdalmakkal háziorvoshoz vitték, ahol az orvos cseppeket írt fel neki. Miután ez nem hatott, az anya a saját részére felírt tapaszokból felhelyezett egyet a gyerekre. A gyerek ezután nehezen vett levegőt, végtagjai elszíneződtek, eszméletét vesztette. A tapaszt a légimentők vették észre, az anya nem számolt be róla. Az ellenanyag beadása után a gyermek állapota normalizálódott.

Később kiderült, hogy a vádlott nem olvasta végig a betegtájékoztatót, így nem tudta, hogy a helytelen alkalmazása akár túladagoláshoz vagy halálhoz vezethet. Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismeri, akkor a bíróság a szabadságvesztés tartalmát egy év hat hónapban, a felfüggesztés tartalmát három évben határozta meg.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS