2020. július 13. hétfő Jenő

Rövidülő kórházi várólisták: 2021 helyett akár még idén megműthetnek

  • Népszava
  • 2015. augusztus 27. csütörtök 10:30

Van, ahol felére csökkent a kórházi várólista a betegekkel folytatott nyári egyeztetések után. A legtöbb többletkapacitással rendelkező intézményben szeptemberre jegyezték elő az ország más városaiból érkező, főként térd- vagy csípőprotézisre váró pácienseket - írja a Népszava.


A kormány milliárdokat szán a várólisták csökkentésére és év végére valóban tisztulhat a kép, bár néhol még mindig óriási a sor. Van olyan Heves megyében élő 61 éves ember, akit idén június elején 2021 márciusára jegyeztek elő térdprotézis műtétre. A papírt kiállító egri Markhot Ferenc Kórház azóta már megkereste a hölgyet, hogy ha idén év végéig vállalja a műtétet, akkor kap új időpontot. Természetesen beleegyezett a gyors beavatkozásba, most várja, hogy hol és mikor operálják meg.

A kórházaknak ugyanis most lehetőségük van a tervezett műtéteknél több beavatkozást végezni, vagy - ha még ez is kevés - más intézményben helyet keresni a betegeknek, akiknek túl sokat kellene várni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS