Rohamosan terjed a gyilkos kínai koronavírus: mi lesz ennek a vége?

Pénzcentrum/MTI2020. január 26. 09:31

Rohamosan növekszik a koronavírus miatti fertőzések és a halálozások száma Kínában; és a világ egyre több pontján kezelnek fertőzésgyanús eseteket. Az Egyesült Államok pedig evakuálni készül Vuhanban lévő állampolgárait.

Nőtt a fertőzések és a halálozások száma Kínában

Kínában vasárnapra 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma, összesen 1975 fertőzéses esetet jegyeznek - jelentették be az ottani egészségügyi hatóságok. Szombaton még 41 ember haláláról és 1372 fertőzésről szóltak a hírek a távol-keleti országból.

A megbetegedettek közül a legújabb mérleg szerint 324 ember állapota válságos. További 2684 fertőzésgyanús esetet is regisztráltak a kínai hatóságok.

Sanghajból vasárnap jelentették az első halálesetet: nem élte túl a fertőzést egy 88 éves férfi, akinek korábban már voltak komoly egészségi problémái. E kínai nagyvárosban a helyi hatóságok negyven fertőzéses esetről tudnak.

Kanadában bejelentették az első fertőzésgyanús esetet

A tüdőgyulladást okozó koronavírus első fertőzésgyanús esetét jelentették be Kanadában a helyi egészségügyi hatóságok szombaton. Az ontariói egészségügyi hatóság egyik vezető tisztségviselője egy sajtóértekezleten arról adott tájékoztatást, hogy az érintett egy ötvenes éveiben járó férfi, aki szerdán érkezett haza a kínai Vuhanból, a járvány gócpontjából. Jelenleg a torontói Sunnybrook nevű kórházban ápolják és tartják elkülönítve.

Az Egyesült Államok evakuálni készül Vuhanban lévő állampolgárait

Az Egyesült Államok evakuálni készül konzulátusának személyzetét és más amerikai állampolgárokat a tüdőgyulladást okozó járvány epicentrumának számító kínai Vuhanból - jelentette be az amerikai külügyminisztérium. Ennek érdekében kedden a távozó amerikaiak rendelkezésére bocsát egy Vuhanból közvetlenül San Franciscóba tartó repülőgépet - áll a közleményben. A bejelentés szerint a konzulátusi személyzeten kívül a többi amerikai állampolgár csak egy részének tudnak helyet biztosítani a járaton. Elsőbbséget élveznek azok, akik fokozottan vannak kitéve a fertőzésnek.

Címkék:
biztosítás, járvány, vírus, koronavírus, kína, sanghaj,