2020. november 29. vasárnap Taksony

Rohamléptekben öregedik a magyar társadalom: ezt nem tesszük zsebre pár év múlva

  • Portfolio
  • 2020. november 9. hétfő 09:59

2050-re a magyar társadalom majdnem fele, 40 százaléka lehet majd 55 évnél idősebb - írja a Portfolio.

2019 elején 90,5 millió 65 éves vagy annál idősebb állampolgár élt az EU-ban. Ez a szám az EU teljes lakosságának mintegy ötödét (20,3 százalék) teszi ki - derült ki az Európai Bizottság Ageing Europe című kiadványa alapján.

A jelentésből kiderült, a következő három évtizedben az idősek száma az EU-n belül elérheti a 129,8 millió főt, mellyel arányuk a populáción belül közel egyharmadra növekszik 2050-re.  Magyarországon ezzel szemben jelenleg a teljes társadalom mintegy harmadát teszik ki az 55 és a feletti életkórúak, 

de 2050-re ez az arány már nálunk is 40 százalék felett lesz.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fontos változás a sárga csekkeknél: hamarosan véget érhet egy korszak Magyarországon?
Aki ragaszkodik a csekkes megoldáshoz, az is sokszor már telefonon fizeti be.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS