2021. március 2. kedd Lujza

Rendkívüli mutációs veszély áll fenn: mire lesz elég ez a koronavírus-oltás?

  • MTI
  • 2021. január 26. kedd 10:32

A globális oltási kampány felgyorsítását sürgette a koronavírus korábbinál fertőzőbb mutációi miatt António Guterres ENSZ-főtitkár hétfőn.

"Tévednek a fejlett országok, ha azt hiszik, hogy biztonságban vannak attól, hogy beoltják a saját állampolgáraikat és eközben elhanyagolhatják a fejlődő országokat" - jelentette ki a davosi Világgazdasági Fórumon (WEF) videóüzenet útján felszólaló ENSZ-főtitkár.

Mutációk egyértelmű veszélye áll fenn, amelyek fertőzőbbé, végzetesebbé, illetve ellenállóbbá tehetik a vírust a rendelkezésre álló oltóanyagokkal szemben. Gyorsan kell cselekednünk

- figyelmeztetett Guterres. Ki kell építeni a koronavírus-járvány elleni eszközök gyártókapacitását és biztosítani kell, hogy a szegényebb országok elérhető áron juthassanak hozzá az oltóanyaghoz - hangoztatta Guterres, sürgetve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a védőoltás méltányos elosztására létrehozott COVAX program jobb finanszírozását.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Krízishelyzetben a magyar dolgozók: visszaütnek a szőnyeg alá söpört problémák
Az első lépés megküzdeni azzal a terhes gondolattal, hogy nem tudunk visszatérni a járvány előtti normákhoz...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked